Big brother is watching you

Vroeger, voor het digitale tijdperk, was men zeer gesteld op privacy. Tegenwoordig roepen mensen alleen nog maar hard dat zij waarde hechten aan hun privacy.
Auteur: Camman Erik
Categorie: Nieuws

Big brother is watching you

Vroeger, voor het digitale tijdperk, was men zeer gesteld op privacy. Tegenwoordig roepen mensen alleen nog maar hard dat zij waarde hechten aan hun privacy.
Auteur: Camman Erik
Categorie: Nieuws
Bijna iedereen heeft nu wel een smartphone en één of meerdere accounts bij sociale netwerken. Hierdoor is al een groot deel van de privacy verdwenen. Maar dit zijn niet de enige plekken waar mensen hun persoonlijke gegevens ‘kwijtraken’. Via zogenaamde ‘phishing mail’ kunnen kwaadwillenden ook vaak gegevens van hun slachtoffers achterhalen. Daarom hieronder een aantal tips om te kunnen internetten en uw privacy zoveel mogelijk te waarborgen!

“We do not merely destroy our enemies; we change them.” | George Orwell, 1984

1) Klik niet lukraak!

Iedereen heeft wel eens de mailtjes ontvangen van de bank over een update, vervallen saldo of nieuwe berichten in de inbox. Eventjes op een mooie link klikken en de bank regelt het allemaal verder voor u! Dit klinkt te mooi om waar te zijn, helaas leert de praktijk ons dat ook.. Is het te mooi om waar te zijn? Dan is het ook te mooi om waar te zijn. Klik hier niet op de link. Uw bank zal nooit via de mail contact opnemen hierover. Ga daarom altijd via de adresbalk naar https://[naamvanuwbank].nl en controleer daar de inbox op nieuwe berichten. Mocht u het alsnog niet vertrouwen, bel dan even met uw bank.

2) Sociale netwerk instellingen

Hartstikke leuk als je een geweldige vakantie heb geboekt of zojuist heb meegemaakt! Wees je er wel van bewust dat niet alleen je vrienden hierbij meekijken. Als jij vrolijk post wanneer je op vakantie gaat zal dat bij sommige mensen ook in de agenda worden bijgehouden! Het is daarom raadzaam om foto’s en posts enkel voor vrienden zichtbaar te maken. Hoe je dit kan doen zal ik hieronder kort samenvatten.
  1. Ga naar facebook privacy instellingen en kies hier voor ‘vrienden’. Dit zorgt ervoor dat alles wat je plaatst automatisch voor je vrienden alleen zichtbaar is.
  2. Het is ook raadzaam om bij  facebook tijdlijn instellingen de tag instellingen te wijzigen. Dit is weer handig voor eventuele ‘gênante’ foto’s te weigeren op je tijdlijn!

3) Gekoppelde accounts

Hé, handig zeg! Als ik in chrome inlog bij Google kan ik daar eventueel gelijk mee inloggen bij sommige websites, handig! Ja, het is handig maar is het ook verstandig? Denk eens aan het gevaar als een bepaalde website zijn gebruikersgegevens lekt, dan is je account niet veilig meer. Koppel dus zo min mogelijk accounts aan elkaar want als er eentje gekraakt word is de rest ook automatisch in gevaar!

4) Moeilijke wachtwoorden

Een van de belangrijkste dingen op het internet is toch wel je gebruikersnaam en wachtwoord combinatie! Zorg er dan ook voor dat deze niet al te gemakkelijk zijn en als het even kan ook verschillend per website. Het is sowieso raadzaam om minimaal 8 karakters te gebruiken. Probeer ook zoveel mogelijk verschillende karakters, hoofdletters, leestekens en cijfers te gebruiken! Kijk of het mogelijk is om mooie zinnen te maken en deze dan te vervormen naar wachtwoorden, bijvoorbeeld: “High Attention de Klantenfabriek is een topbedrijf met goede service” kan worden omgezet in: “HaK=1^bM90ed3S!”. Als je voor elke website zo’n soort zin zou genereren is het voor kwaadwillenden al een stuk moeilijker om bij je accounts te komen. Mocht je zelf niet zo creatief zijn met wachtwoorden verzinnen kan je altijd nog gebruik maken van een password generator. Deze wachtwoorden kunnen dan eventueel worden opgeslagen in programmas die daar speciaal voor ontwikkeld zijn zoals: lastpass ( €12,- per jaar ).

5) Hou je koppie erbij

Ben je ervan bewust dat Het Internet een openbare ruimte is en gedraag je daar naar. Niet alleen je vrienden kijken mee, maar ook je werkgever, de Nederlandse overheid, de pers en de politie en niet te vergeten de N.S.A. Kortom, zorg ervoor dat je altijd erbij blijft wat je wel en niet online zet en wilt delen met de wereld!

Was dit voldoende informatie?

We deden ons best. We hopen dat je hebt gevonden wat je zocht. Als dat niet zo is beantwoorden we jouw vraag persoonlijk. Stel hem via ons contactformulier of whatsapp, dan krijg je per kerende post antwoord.

Meer blogs

2021

2021

2021 was het jaar waarin veel gebeurde. We hebben geleerd dat verwachtingen niet altijd uitkomen, dat het leven niet maakbaar is en dat we grote uitdagingen samen moeten oplossen.

Een goed begin van 2021

Een goed begin van 2021

Met alles wat er het afgelopen jaar is veranderd zijn een aantal dingen , gelukkig, van vaste waarde. Zo valt kerst altijd op 25 en 26 december en begint het nieuwe (boek)jaar op 1 januari. Ouder en wijzer, na een tumultueus jaar starten we 2021 met veel energie en ambitie en vooral met alle inzet om bij te dragen aan het succes van onze opdrachtgevers.

Fijne feestdagen

Fijne feestdagen

Met alles wat er het afgelopen jaar is veranderd zijn een aantal dingen , gelukkig, van vaste waarde. Zo valt kerst altijd op 25 en 26 december, begint het nieuwe (boek)jaar op 1 januari en staat ook het team van Klantenfabriek klaar om ondernemers en managers te helpen met hun communicatie, marketing en verkoopvraagstukken. Voor nu valt alleen nog maar te zeggen: we wensen jullie fijne feestdagen en, zeker nu, een gezond 2021!

HQ & Academy

CAB FAB
Saturnusstraat 60/71
2516 AH Den Haag
Tel: (070) 222 38 80
support@klantenfabriek.nl

Zakelijk

Klantenfabriek B.V.
KvK: 66789060
BTW: 856698076B01
Onderdeel van:
High Attention Group B.V.

Bel direct