SEO Optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie. Jouw website bovenaan in Google. Wordt gevonden en haal meer resultaat.

De 3 belangrijkste pijlers van SEO

Search Engine Optimization (SEO) bestaat uit 3 onderdelen: on-page, off-page en technische SEO. Technische SEO omvat alle optimalisaties buiten de inhoud. On-Page SEO zijn acties binnen je website/content, terwijl off-page SEO extern is.

1. On-page SEO

2. Technische SEO

3. Off-page SEO

Wat is on-page SEO?

On-page SEO gaat over de inhoud en HTML-code van een website. Belangrijke stappen zijn het gebruik van relevante zoekwoorden, optimaliseren van meta-tags, aanpassen van URL’s en structureren van interne links. Dit verhoogt de vindbaarheid op zoekmachines.

Wat is technische SEO?

Technische SEO richt zich op optimalisaties buiten de content, zoals het versnellen van de laadsnelheid, optimaliseren van de website-architectuur, implementeren van mobielvriendelijk ontwerp,en gebruik van sitemaps en gestructureerde gegevens. Deze verbeteringen dragen bij aan een betere indexatie.

Wat is off-page SEO?

Off-page SEO richt zich op optimalisatie buiten de website, met als doel de website-autoriteit te vergroten door externe links te verzamelen, ook wel bekend als linkbuilding. Deze aanpak verbetert de zoekmachinepositie en zichtbaarheid van de website.

Beter vindbaar met ons 7-stappenplan

Vergroot de zichtbaarheid van jouw website in zoekmachines met onze 7 stappen voor zoekmachine optimalisatie. Bekijk stap voor stap hoe wij te werken gaan om jouw website beter vindbaar te maken.

Stap 1: technische SEO audit

We maken een integrale scan van jouw website. Hierbij wordt de website op meer dan 200 punten gecontroleerd, waaronder website snelheid, crawlability, HTTPS en meta gegevens. Het rapport kan gedeeld worden met de persoon die het technisch onderhoud doet zodat die de verbeteringen kan doorvoeren.

Stap 2: maak een mindmap

Bij SEO is het cruciaal om de juiste zoekwoorden te identificeren. Met een mindmap kun je ideeën genereren en een boomstructuur maken van gerelateerde zoekwoorden, wat kan helpen bij het ontdekken van nieuwe kansen.

Stap 3: doe een zoekwoordenonderzoek

Het is belangrijk dat bij het maken van de content, content wordt gemaakt waar ook daadwerkelijk naar die zoektermen wordt gezocht.

Stap 4: maak een contentplanning

Op basis van de mindmap en het zoekwoordenonderzoek maken we een contentplanning waarin we benoemen welke blogs, artikelen en landingspagina’s we maken. Hier voegen we de zoekwoorden per artikel aan toe.

Stap 5: content schrijven

We maken content. Hierbij maken we ook direct templates op basis waarvan we nieuwe content sneller kunnen ontwikkelen.

Stap 6: content optimaliseren en publiceren

Nadat de content is gemaakt, plaatsen we het op de website waar we een optimalisatieslag maken. Hierbij zorgen we voor de juiste koppen, afbeeldingen, interne en externe links, en de juiste metabeschrijving.

Stap 7: analyseren en verbeteren

Om de effectiviteit van de SEO campagne te meten houden we maandelijks bij hoe de content presteert. De belangrijkste vragen tijden de analyse:

Wordt de nieuwe content goed geeïndexeert?
Stijgt het aan bezoekers op de website?
Hoe bewegen mensen over de website?
En hoe maak je van deze bezoekers leads?

Veel gestelde vragen over SEO

SEO is een vak apart, en we begrijpen dat er veel vragen over zijn. Hier zijn de meest voorkomende vragen over zoekmachine optimalisatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op. We helpen je graag!

Wat is SEO en waarom is het belangrijk?

SEO, oftewel Search Engine Optimization, is een cruciale strategie om de online zichtbaarheid van een website te versterken. Deze aanpak is essentieel om beter gevonden te worden in zoekmachines, wat resulteert in verhoogd organisch verkeer en meer potentiële klanten.

Hoe werken zoekmachines?

Zoekmachines gebruiken complexe algoritmes om websites te indexeren en te rangschikken op basis van relevantie en autoriteit. Ze scannen content, links en andere factoren om de meest waardevolle resultaten voor een gebruikersquery te tonen. Lees hier meer over hoe Google werkt.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

SEO (Search Engine Optimization) richt zich op het verbeteren van de organische zoekresultaten, terwijl SEA (Search Engine Advertising) draait om betaalde advertenties binnen zoekmachines. SEO is een langetermijnstrategie, terwijl SEA directe resultaten oplevert, maar tegen betaling.

Hoelang duurt het voordat SEO-resultaten zichtbaar worden?

De tijd die nodig is voor zichtbare SEO-resultaten varieert. Over het algemeen duurt het drie maanden voordat je de eerste resultaten ziet. Dit gaat vaak in op hoeveel zoekwoorden een bepaalde pagina vindbaar op is. Daarna kan het zeker nog drie tot zes maanden duren voordat er meer websitebezoekers komen. 

Hoe kan je SEO meten?

Resultaten van SEO zijn meetbaar via tools zoals Google Search Console. Google Search Console is een gratis webdienst die website-eigenaren helpt bij het controleren en optimaliseren van de aanwezigheid van hun website in de zoekresultaten van Google. Het biedt verschillende tools en rapporten waarmee gebruikers inzicht krijgen in hoe Google hun website ziet, en het biedt informatie om de prestaties van de website in de zoekresultaten te verbeteren.

Wat zijn de drie belangrijkste pijlers van SEO?

SEO, oftewel Search Engine Optimization, omvat drie cruciale elementen: on-page, off-page en technische SEO. Technische SEO behelst alle optimalisaties buiten de inhoud. On-Page SEO betreft acties binnen je website/content, terwijl off-page SEO zich richt op externe optimalisaties.

Wat zijn SEO-tools en hoe worden ze gebruikt?

SEO-tools zijn essentiële softwaretoepassingen die de analyse en optimalisatie van websiteprestaties vergemakkelijken. Voorbeelden van dergelijke tools zijn Google Analytics, SEMrush en Moz. Ze spelen een cruciale rol bij het onderzoeken van zoekwoorden, analyseren van concurrentie, detecteren van technische fouten en meten van algemene SEO-prestaties.

Wat zijn de kosten voor SEO?

SEO kosten variëren op basis van je huidige website en gewenste zoekwoorden.  Een schatting wordt vaak gemaakt op basis van pagina’s, tekst en geschatte tijd tegen een uurtarief. Vaak worden er  modellen gehanteerd: per maand (€100 – €4,500), per project (€500 – €10,000), per uur (€50 – €150). Periodiek onderhoud is cruciaal; veel bureaus bieden abonnementen aan voor updates over Google-posities.

Schrijf je in voor de SEO workshop

In onze SEO-workshop van 2 uur leer je snel zelf met SEO te beginnen. Ontvang handige tips voor het gebruik van mindmaps, het uitvoeren van zoekwoordenonderzoek en het opzetten van een blog of landingspagina.

SEO workshop

Jouw website optimaliseren voor zoekmachines?

Optimaliseer jouw online zichtbaarheid! Wij begrijpen dat jouw digitale succes afhangt van vindbaarheid. Laat ons ervaren SEO-team je helpen om de top van zoekresultaten te behalen en jouw doelgroep te bereiken.

HQ & Academy

CAB FAB
Saturnusstraat 60/71
2516 AH Den Haag
Tel: (070) 222 38 80
support@klantenfabriek.nl

Zakelijk

Klantenfabriek B.V.
KvK: 66789060
BTW: 856698076B01
Onderdeel van:
High Attention Group B.V.

Loading...
Bel ons