Zes tips om de tweede coronagolf te bedwingen

Nu het kabinet de teugels voor onze samenleving voor de tweede keer dit jaar aantrekt is het tijd om de aanpassingen die we het afgelopen half jaar binnen onze organisaties hebben gedaan te evalueren en een plan voor de toekomst te maken. In dit blog wederom een aantal tips voor deze fase die je weer even op scherp zetten.
Auteur: Camman Erik
Categorie: Nieuws

Zes tips om de tweede coronagolf te bedwingen

Nu het kabinet de teugels voor onze samenleving voor de tweede keer dit jaar aantrekt is het tijd om de aanpassingen die we het afgelopen half jaar binnen onze organisaties hebben gedaan te evalueren en een plan voor de toekomst te maken. In dit blog wederom een aantal tips voor deze fase die je weer even op scherp zetten.
Auteur: Camman Erik
Categorie: Nieuws

Verzamel een crisisteam

Het is in een normale situatie al complex genoeg om een plan te maken en je daar aan te houden. Wat dat betreft is er niets nieuws onder de zon. In deze tijden is het belangrijk om een plan zo adaptief mogelijk te maken. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk op vaste kosten bespaart en maak een scan van jouw netwerk (in het bedrijf en daarbuiten). Stel een team samen van ‘snelle denkers’ die ideeën ontwikkelen om de continuïteit van de onderneming te borgen.

Jij bent de brandweercommandant

Hé, het is crisis. Je kunt er voor kiezen om je kop in het zand te steken en te doen of het wel over waait, maar duidelijkheid en open communicatie met al jouw stakeholders is juist nu belangrijk. Deel je verwachtingen met jouw netwerk en manage hun verwachtingen. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

Werk aan je bestaande omzet

Kijk eens goed naar de resultaten van je accountmanagement van de afgelopen periode en zoek de zwakke plekken. In tijden van crisis zijn mensen graag in het gezelschap van vaste waarden en jouw bedrijf en collega’s zijn de vaste waarden voor jouw klanten. Koester elkaar en kijk waar je elkaar kunt versterken.

Ontwikkel nieuwe product marktcombinaties

Zet dat crisisteam aan het werk om te brainstormen over nieuwe producten en/of doelgroepen. Ben je ervan bewust dat de meeste ideeën bij tweede lezing op korte termijn geen waarde toevoegen. Leg die ideeën in de kast (leuk voor later) en ontwikkel de plannen die je op korte termijn kunt testen.

Neem wat afstand

Loop dagelijks een uur weg van de dagelijkse praktijk en ga op een afstandje kijken naar wat jullie aan het doen zijn. Blijf strategisch nadenken.

Blijf gezond

We zijn allemaal geharde managers en ondernemers, maar ook wij zijn mens. We zijn net zo bevattelijk voor Corona als ieder ander. Een eigenschap die we met elkaar delen is dat we graag voor anderen zorgen. Prima idee, en zorg en passant ook voor jezelf. Dus leef gedisciplineerd, eet gezond en zorg voor voldoende lichaamsbeweging.

Ten slotte:

Ik zie voldoende collega’s die zich opwinden over het beleid van de overheid. Best begrijpelijk, maar het is nodeloze negatieve energie, dus recht je rug en doe er alles aan wat binnen je mogelijkheden ligt. Meer lezen over de te volgen strategie tijdens de Coronacrisis? Lees de voorgaande blogs over dit onderwerp:

Deel 1: Zeven tips om de coronacrisis door te komen

Deel 2: Zeven tips om de coronacrisis door te komen

Was dit voldoende informatie?

We deden ons best. We hopen dat je hebt gevonden wat je zocht. Als dat niet zo is beantwoorden we jouw vraag persoonlijk. Stel hem via ons contactformulier of whatsapp, dan krijg je per kerende post antwoord.

Meer blogs

2021

2021

2021 was het jaar waarin veel gebeurde. We hebben geleerd dat verwachtingen niet altijd uitkomen, dat het leven niet maakbaar is en dat we grote uitdagingen samen moeten oplossen.

Een goed begin van 2021

Een goed begin van 2021

Met alles wat er het afgelopen jaar is veranderd zijn een aantal dingen , gelukkig, van vaste waarde. Zo valt kerst altijd op 25 en 26 december en begint het nieuwe (boek)jaar op 1 januari. Ouder en wijzer, na een tumultueus jaar starten we 2021 met veel energie en ambitie en vooral met alle inzet om bij te dragen aan het succes van onze opdrachtgevers.

Fijne feestdagen

Fijne feestdagen

Met alles wat er het afgelopen jaar is veranderd zijn een aantal dingen , gelukkig, van vaste waarde. Zo valt kerst altijd op 25 en 26 december, begint het nieuwe (boek)jaar op 1 januari en staat ook het team van Klantenfabriek klaar om ondernemers en managers te helpen met hun communicatie, marketing en verkoopvraagstukken. Voor nu valt alleen nog maar te zeggen: we wensen jullie fijne feestdagen en, zeker nu, een gezond 2021!

HQ & Academy

CAB FAB
Saturnusstraat 60/71
2516 AH Den Haag
Tel: (070) 222 38 80
support@klantenfabriek.nl

Zakelijk

Klantenfabriek B.V.
KvK: 66789060
BTW: 856698076B01
Onderdeel van:
High Attention Group B.V.

Bel direct