Hoe optimaliseer je een LinkedIn bedrijfspagina?

Optimaliseer je LinkedIn bedrijfspagina voor nieuwe zakelijke kansen, waardevolle connecties en een sterke professionele aanwezigheid. Of je nu je klantenkring wilt vergroten, nieuwe zakelijke kansen wilt ontdekken of gewoon je online aanwezigheid wilt versterken, het optimaliseren van je bedrijfspagina is van cruciaal belang. Ontdek essentiële stappen, zoals het volledig invullen van je pagina, SEO-strategieën, contentmarketing, en de nieuwste features voor 2024.
Auteur: Roland van Dijke
Categorie: Marketing

Maar eerst… wat is een LinkedIn bedrijfspagina?

Een LinkedIn bedrijfspagina dient als de online vertegenwoordiging van een bedrijf. Met momenteel 67 miljoen bedrijfspagina’s biedt het een cruciale plek om bedrijfsinformatie te delen, variërend van nieuws, kernwaarden, producten en diensten tot vacatures.

Het is een essentieel instrument voor het versterken van merkbekendheid en het effectief communiceren met potentiële klanten en werknemers. Ontdek in dit blog hoe je jouw LinkedIn bedrijfspagina optimaliseert om de impact te vergroten en waardevolle zakelijke connecties te stimuleren. Benieuwd hoe je een goed persoonlijk LinkedIn profiel maakt? Klik hier

Laten we beginnen met optimaliseren

We gaan diepgaand in op het optimaliseren van jouw LinkedIn bedrijfspagina en behandelen daarbij vier essentiële onderdelen:

1. Bedrijfspagina optimaliseren

 • Logo
 • Naam
 • Slogan
 • Banner
 • Beschrijving
 • Aangepaste knop
 • Uitgelicht
 • Leadformulier
 • Medewerkers koppelen
 • Meerdere talen

2. Bedrijfspagina onderdeel SEO

 • Compleet profiel
 • Zoekwoorden toevoegen
 • Profiel-URL
 • Linken naar bedrijfspagina
 • Beelden juiste namen

3. Bedrijfspagina contentmarketing

 • Soorten content
 • Content formats
 • Content optimaliseren
 • Algoritme

4. Bedrijfspagina features 2024

 • Berichten sturen/ontvangen bedrijven
 • Andere bedrijfspagina’s volgen
 • Nieuwsbrieven delen
 • Berichten inplannen
 • Analytics
 • Commitments

Meer leren over LinkedIn? Lees hier meer over in de workshop LinkedIn voor de professional

1. Bedrijfspagina optimaliseren

Pagina bewerken en banner aanpassen

Het optimaliseren van je bedrijfspagina op LinkedIn vindt voornamelijk plaats in de sectie ‘Pagina bewerken’ (Zie onderstaande afbeelding). Dit is te vinden op de startpagina van je bedrijfspagina. Vanuit deze instelling kun je de pagina volledig invullen en optimaliseren.

Daarnaast kan op de startpagina de banner worden aangepast. Voor bedrijfspagina’s moet de foto 1128 bij 191 pixels zijn. Plaats op de banner van je LinkedIn-bedrijfspagina het bedrijfslogo met een korte tagline die de kernwaarden weergeeft. Zorg voor visuele consistentie met de huisstijl.

LinkedIn bedrijfspagina optimaliseren

Logo, naam en slogan

Door op ‘Pagina gegevens’ te klikken, kun je hier het logo, de naam en de slogan invullen. Het logo moet een afmeting hebben van 300 x 300 pixels. Het spreekt voor zich wat er bij deze elementen ingevuld moet worden (Zie onderstaande afbeelding).

LinkedIn bedrijfspagina optimaliseren

Aangepaste knop

Onder paginagegevens staat ‘Knoppen’, waar je een specifieke knop kunt maken voor je bedrijfspagina. Deze knop fungeert als een Call To Action die op je pagina wordt weergegeven. Je hebt de mogelijkheid om uit verschillende namen te kiezen en de knop te linken naar de gewenste website (Zie onderstaande afbeelding).

LinkedIn bedrijfspagina optimaliseren

Uitgelicht

Als je op ‘Uitgelicht’ klikt, kom je bij een sectie waar je de belangrijkste bijdragen, nieuwsbrieven en artikelen kunt benadrukken op de homepagina van je bedrijfspagina. Dit draagt bij aan een verbeterde zichtbaarheid (Zie onderstaande afbeelding).

LinkedIn bedrijfspagina optimaliseren

Uitgelicht

Dat ziet er dan als volgt uit op de hoofdpagina (Zie onderstaande afbeelding)

LinkedIn bedrijfspagina optimaliseren

Overzicht

Bij het onderdeel ‘Overzicht’ kun je een beschrijving toevoegen over je bedrijf met een maximum van 2.000 tekens. Probeer in deze sectie relevante zoekwoorden te verwerken. Je kunt ook de website-URL, bedrijfstak, bedrijfsgrootte en het soort bedrijf invullen (Zie onderstaande afbeelding).

LinkedIn bedrijfspagina optimaliseren

Werkplek

Onder de sectie ‘Werkplek’ kun je als bedrijf aangeven welke mogelijkheden er zijn voor werkplekken binnen je organisatie, zoals fysiek, hybride of op afstand (remote). Je kunt dit vervolgens toelichten met tekst en een link naar een specifieke webpagina (Zie onderstaande afbeelding). Dit is vooral handig voor de HR-branch en mensen die werkzoekenden zijn en jouw LinkedIn-bedrijfspagina bezoeken.

LinkedIn bedrijfspagina optimaliseren

Leadformulier

Bij het onderdeel ‘Leadformulier’ kun je een tweede Call To Action creëren. Met behulp van het leadformulier kan een knop worden gemaakt die op de homepagina wordt getoond (Zie onderstaande afbeelding). Deze knop is te personaliseren, waarbij mensen hun gegevens kunnen achterlaten voor verschillende doeleinden.

LinkedIn bedrijfspagina optimaliseren

Leadformulier

Dit is een voorbeeld hoe het leadformulier wordt weergegeven op de homepagina (Zie onderstaande afbeelding)

LinkedIn bedrijfspagina optimaliseren

Medewerkers koppelen

Door op de knop ‘Personen’ te klikken vanaf de homepagina, krijg je een overzicht van alle medewerkers die bij het bedrijf werkzaam zijn (Zie onderstaande afbeelding). Deze lijst wordt samengesteld op basis van de informatie die individuele personen zelf in hun profiel hebben vermeld als hun werkplek. Het is belangrijk te benadrukken dat deze lijst niet direct vanaf de bedrijfspagina kan worden beheerd. 

Het tonen van medewerkers op de LinkedIn-bedrijfspagina versterkt het menselijke aspect, bevordert authenticiteit, verbetert SEO door relevante content, faciliteert netwerkopbouw, ondersteunt talentwerving en verbetert het bedrijfsimago vanuit LinkedIn.

LinkedIn bedrijfspagina optimaliseren

Meerdere talen

Door op de knop ‘Talen beheren’ te klikken, kun je talen toevoegen aan je bedrijfspagina (Zie onderstaande afbeelding). Dit maakt het mogelijk voor bezoekers met hun profielinstellingen op bijvoorbeeld Engels om de bedrijfspagina ook in het Engels te lezen. Dit is handig om een breder publiek te bereiken en de gebruikerservaring te verbeteren.

LinkedIn bedrijfspagina optimaliseren

2. Bedrijfspagina onderdeel SEO

Compleet profiel

Een volledig ingevuld profiel op je LinkedIn-bedrijfspagina geeft zoekmachines meer context over je bedrijf. Dit omvat onder andere de gegevens die hierboven zijn besproken. Zoekmachines waarderen volledige en geoptimaliseerde profielen.

Zoekwoorden toevoegen

Het gebruik van relevante zoekwoorden in je bedrijfspagina-teksten vergroot de kans dat je pagina verschijnt in zoekresultaten wanneer mensen op die zoekwoorden zoeken. Dit optimaliseert de zichtbaarheid van je bedrijf op LinkedIn en Google.

Profiel-URL

Een aangepaste en gemakkelijk te onthouden pagina-URL draagt bij aan de herkenbaarheid van je bedrijf. Hoewel het niet direct de SEO-rangschikking beïnvloedt, maakt een duidelijke URL het voor zoekmachines en gebruikers gemakkelijker om je bedrijf te identificeren.

Linken naar bedrijfspagina

Het plaatsen van links naar je LinkedIn-bedrijfspagina op andere platforms, websites en sociale mediakanalen kan bijdragen aan een verbeterde online aanwezigheid. Deze backlinks kunnen de geloofwaardigheid van je bedrijf vergroten en indirect de SEO-rangschikking beïnvloeden. Volg jij ons al op LinkedIn?

LinkedIn bedrijfspagina optimaliseren

Beelden juiste namen

Het benoemen van afbeeldingen op je bedrijfspagina met relevante en beschrijvende namen kan bijdragen aan zoekmachine-optimalisatie. Zoekmachines begrijpen de inhoud van afbeeldingen beter als ze correct zijn benoemd, wat de algehele relevantie van je pagina kan versterken.

3. Bedrijfspagina contentmarketing

Soorten content

Op je LinkedIn-bedrijfspagina heb je de mogelijkheid om diverse content te delen, waarmee je de betrokkenheid van je publiek kunt vergroten. Hierbij kun je denken aan diepgaande blogs met inzichten en nieuws, praktische adviezen in de vorm van tips en tricks, succesverhalen en concrete voordelen van klantcases, en de promotie van evenementen zoals webinars, workshops en conferenties.

Blogs

LinkedIn content

Tips & Tricks

LinkedIn content

Events

LinkedIn content

Klantcases

LinkedIn content

En nog veel meer soorten content…

Content formats

Op LinkedIn kun je verschillende contentformats gebruiken om je boodschap op diverse manieren over te brengen:

 • Geschreven tekst: Deel informatieve en boeiende teksten om gedachten en inzichten te delen.
 • Afbeelding: Maak visuele impact met afbeeldingen die je boodschap ondersteunen. Denk aan infographics, quotes of andere relevante visuals.
 • Carrousel: Vertel een verhaal met meerdere afbeeldingen binnen één post. Ideaal voor stapsgewijze uitleg, productlanceringen of storytelling.
 • Video: Maak gebruik van video om een persoonlijk tintje toe te voegen of complexe concepten op een toegankelijke manier uit te leggen.
 • Documenten: Deel PDF’s, presentaties of andere documenten rechtstreeks op je feed. Handig voor diepgaandere informatie.
 • Poll: Betrek je volgers door peilingen te maken. Het is een interactieve manier om inzichten te verzamelen en de betrokkenheid te vergroten.

Meer leren over LinkedIn? Lees hier meer over in de workshop LinkedIn voor de professional

Content optimaliseren

Contentoptimalisatie is essentieel voor effectieve communicatie op LinkedIn. Hier zijn enkele sleutelelementen om je berichten te optimaliseren:

 • Kernboodschap: Zorg voor een duidelijke kernboodschap die de lezer direct aanspreekt. Houd het beknopt en relevant om de aandacht vast te houden.
 • 1700-2100 woorden: Schrijf inhoud die diepgaand en informatief is, maar houd rekening met de leesbaarheid. Houd je tekst tussen de 1700-2100 woorden voor een gebalanceerde en boeiende leeservaring.
 • Witregels: Maak gebruik van witregels om je tekst te fragmenteren en leesbaarheid te verbeteren. Dit vergemakkelijkt de scanbaarheid van de inhoud.
 • Emoji’s: Voeg emoji’s toe om je bericht visueel aantrekkelijker te maken en emoties te versterken. Pas ze echter met mate toe om professionaliteit te behouden.
 • Hashtags: Gebruik relevante hashtags om de vindbaarheid van je content te vergroten. Kies voor populaire en specifieke tags die passen bij de inhoud van je bericht.
 • Taggen: Tag relevante personen, bedrijven of pagina’s om je bereik te vergroten. Dit vergroot de kans op betrokkenheid en interactie.
 • Geen externe links: Vermijd het plaatsen van externe links binnen je berichttekst. LinkedIn waardeert content die binnen het platform blijft. Voeg links toe in de reacties of je bio indien nodig.

Extra tip: Je kunt medewerkers van een bedrijfspagina op de hoogte stellen van een nieuwe post. Door dit te doen, ontvangt een aantal medewerkers een melding, wat de kans op interactie vergroot (Zie afbeelding hieronder).

LinkedIn content optimaliseren

LinkedIn algoritme

Het LinkedIn-algoritme bepaalt de zichtbaarheid van content op basis van relevantie en betrokkenheid. Het analyseert gebruikersinteracties, zoals likes, reacties en deelacties, om te bepalen welke content in de feed verschijnt. Regelmatige en waardevolle interactie met je netwerk is essentieel voor een optimale zichtbaarheid op het platform. 

Hieronder staan een aantal gegevens op basis van het algoritme:

Algoritme LinkedIn
LinkedIn algoritme

4. Bedrijfspagina features 2024

LinkedIn bedrijfspagina’s kunnen sinds kort rechtstreeks berichten sturen en ontvangen van andere bedrijven, en het is mogelijk om andere bedrijfspagina’s te volgen. De volgende features zijn al wat ouder maar blijven essentieel: nieuwsbrieven delen, berichten inplannen, analytics en commitments.

Berichten sturen/ontvangen bedrijven

LinkedIn’s bedrijfspagina’s bieden recentelijk een handige functie waarmee bedrijven direct met elkaar kunnen communiceren: berichten sturen en ontvangen. Dit stelt organisaties in staat om gemakkelijk en efficiënt informatie uit te wisselen, zakelijke mogelijkheden te bespreken en vragen te beantwoorden. Het is een waardevolle tool voor het onderhouden van professionele relaties (Zie onderstaande afbeelding).

LinkedIn features 2024

Op de homepagina van de bedrijfspagina’s is nu ook de knop ‘Bericht sturen’ beschikbaar. Van daaruit kun je een onderwerp selecteren en een bericht typen.

LinkedIn bedrijfspagina features 2024

Op de bedrijfspagina is nu het onderdeel ‘Postvak IN’ toegevoegd. Vanuit hier kan er gereageerd worden op de berichten die zijn ontvangen van andere personen of bedrijven.

Andere bedrijfspagina’s volgen

Een andere nieuwe functionaliteit die toegevoegd is aan LinkedIn, is het kunnen volgen van andere bedrijfspagina’s. Deze update versterkt de connectiviteit tussen bedrijven, waardoor ze eenvoudiger op de hoogte kunnen blijven van elkaars updates, nieuws en activiteiten (Zie onderstaande afbeelding).

LinkedIn bedrijfspagina features 2024

Via de instellingen is het mogelijk om naar ‘Beheer gevolgde bedrijven’ te navigeren. Van daaruit kunnen bedrijven aan een lijst worden toegevoegd en vervolgens worden gevolgd.

Nieuwsbrieven delen

Hoewel het delen van nieuwsbrieven op bedrijfspagina’s op LinkedIn al enige tijd bestaat, blijft deze functie cruciaal. Het stelt bedrijven in staat om relevant nieuws en updates te verspreiden, waardoor ze effectief kunnen communiceren met hun doelgroep. 

LinkedIn bedrijfspagina features 2024

Berichten inplannen

Het inplannen van berichten op LinkedIn biedt aanzienlijk gemak. Deze handige functie stelt gebruikers in staat om content op strategische momenten te delen, zelfs wanneer ze offline zijn. 

LinkedIn bedrijfspagina features 2024

Het inplannen van berichten verloopt als volgt: maak eerst een bijdrage en klik vervolgens op het klokicoontje rechtsonder (zie bovenstaande afbeelding). Daar kun je een datum en tijd kiezen of de al ingeplande bijdragen bekijken. Na het selecteren van de datum en tijd kan de bijdrage worden gemaakt en ingepland.

Analytics

LinkedIn bedrijfspagina’s kunnen gebruik maken van ‘Analytics‘. Dit omvat essentiële inzichten over contentprestaties, bezoekers, volgers, leads, nieuwsbrieven, concurrenten en employee advocacy. Dit biedt een uitgebreid overzicht, waardoor bedrijven strategieën kunnen finetunen en hun zakelijke doelen effectiever kunnen nastreven op het platform.

LinkedIn bedrijfspagina features 2024

Commitments

Je hebt waarschijnlijk al de waarden van jouw organisatie op verschillende plaatsen op je LinkedIn-bedrijfspagina vermeld. Met de functie “Commitments” kun je ze nu op één plek samenbrengen en nader toelichten. Dit is niet alleen interessant voor potentiële werknemers, maar ook waardevol voor potentiële klanten, donateurs en mensen die geïnteresseerd zijn in jouw vakgebied.

Niets is zo eenvoudig als een vinkje plaatsen. LinkedIn stelt echter eisen. Hoewel je de bovengenoemde toezeggingen kunt aanvinken, moet je ook bewijs leveren. Je dient aantoonbaar te maken dat jouw bedrijf daadwerkelijk betrokken is bij die waarden.

Dit kun je bijvoorbeeld doen door:

 • Resultaten van een bedrijfsonderzoek (gelijke kansen, diversiteit en inclusie);
 • Jouw trainingsprogramma (carrièregroei en leren);
 • Flexibele werkuren die je aanbiedt (balans tussen werk en privé);
 • Non-profit partners waarmee je samenwerkt (sociale impact);
 • Certificaten (zorg voor het milieu).
LinkedIn bedrijfspagina features 2024

De commitments zijn te vinden bij pagina bewerken onder het onderwerp ‘Commitments’ (Zie bovenstaande afbeelding).

Helemaal geoptimaliseerd?

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan dit blog voor het optimaliseren van je bedrijfspagina op LinkedIn. Zorg ervoor dat je profiteert van de kracht van dit platform door je bedrijf op een effectieve en professionele manier te presenteren. Met een geoptimaliseerde LinkedIn bedrijfspagina vergroot je niet alleen de zichtbaarheid van je merk, maar stimuleer je ook waardevolle zakelijke connecties. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en blijf actief betrokken om het maximale uit je online aanwezigheid te halen. Veel succes!

LinkedIn bedrijfspagina optimaliseren

Wil je meer weten?

Dat kan. Stel jouw vraag via ons contactformulier en we geven je zo snel mogelijk antwoord.

Meer blogs

Hoe realiseer je effectieve B2B leadgeneratie?

Hoe realiseer je effectieve B2B leadgeneratie?

Als B2B onderneming weet je hoe belangrijk het is om nieuwe leads te genereren en bestaande relaties te onderhouden. Leadgeneratie draait om het aantrekken van potentiële klanten die geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten. Het juiste proces en de juiste strategieën kunnen hierin het verschil maken.

10 manieren om hoogwaardige leads met ChatGPT te genereren  

10 manieren om hoogwaardige leads met ChatGPT te genereren  

Het landschap van leadgeneratie evolueert voortdurend, en bedrijven moeten zich aanpassen aan nieuwe methoden om potentiële klanten te bereiken en te converteren. Een opkomende kracht in dit domein is de integratie van kunstmatige intelligentie, met name ChatGPT, een geavanceerd taalmodel ontwikkeld door OpenAI. In dit blog gaan we verkennen hoe ChatGPT kan worden ingezet als een effectief instrument om hoogwaardige leads te genereren voor jouw bedrijf.

Contact

Caballerofabriek unit 71
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag (plan je route)

Tel: (070) 222 38 80
support@klantenfabriek.nl

Schrijf je nu in en ontvang elk kwartaal marketing- en verkooptips:

KvK: 66789060
BTW: 856698076B01

Volg ons ook op:

LinkedIn

Loading...