Hoe werf je goede collega’s?

We krijgen de vraag vaker: Als mijn bedrijf groeit (soms met onze bijdrage), hoe kom ik dan aan goede mensen? Daarvoor gebruiken we de vakterm 'employer branding'. 7 dingen die je kunt doen om goede collega's te werven.
Auteur: Erik Camman
Categorie: Communicatie

Hoe werf je goede collega’s?

We krijgen de vraag vaker: Als mijn bedrijf groeit (soms met onze bijdrage), hoe kom ik dan aan goede mensen? Daarvoor gebruiken we de vakterm 'employer branding'. 7 dingen die je kunt doen om goede collega's te werven.
Auteur: Erik Camman
Categorie: Communicatie

Het aantrekken van nieuwe personeelsleden vereist een goed doordachte strategie die aansluit bij de waarden, aspiraties en verwachtingen van deze talentenpool. Een advies van onze babbelbot en zeven stappen om die kwalitatieve medewerker te vinden.

Bouw een sterk werkgeversmerk

Creëer een positief en aantrekkelijk merkimago dat aansluit met jonge technische afgestudeerden. Benadruk de bedrijfscultuur, waarden en missie om te laten zien waarom jouw bedrijf dé plek is om te werken.

Bied competitieve vergoedingen en voordelen

Zorg ervoor dat primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden  concurrerend zijn binnen de industrie. Sluit aan bij de behoefte van jouw mensen met voordelen zoals flexibele werktijden, werken op afstand en mogelijkheden voor loopbaangroei.

Creëer een diverse en inclusieve werkomgeving

Ok, Boomer! Jonge mensen waarderen diversiteit en inclusie. Zorg ervoor dat jouw bedrijf een gastvrije en inclusieve plek is waar mensen van diverse achtergronden kunnen gedijen.

Bied leer- en ontwikkelingsmogelijkheden

Jonge mensen zijn eager om te leren en hun vaardigheden te ontwikkelen. Bied trainingsprogramma’s, mentorship en mogelijkheden voor professionele groei aan om hen aan te trekken.

Maak goed gebruik van sociale media

Gebruik socialmediaplatforms om jouw bedrijfscultuur, werknemersvoordelen en vacatures te laten zien. Dat werkt aan twee kanten, want ook jouw potentiele klanten zien dit graag. Ga in gesprek met jouw doelgroep en reageer op opmerkingen en vragen.

Neem deel aan branche-evenementen

Jouw volgende specialist zorgt voor zijn eigen ontwikkeling. Bezoek banenbeurzen, hackathons en andere branche-evenementen om contact te leggen met jonge technische afgestudeerden. Daar kan je jouw bedrijf presenteren en te netwerken met potentiële kandidaten.

Heb impact

Jonge technische afgestudeerden krijgen graag de mogelijkheid om een positieve impact op de wereld te hebben. Benadruk de impact die jouw bedrijf maakt en de maatschappelijke verantwoordelijkheidsinitiatieven waarbij je betrokken bent.

Als je het goed leest zie je dat je eigenlijk dezelfde stappen zet die je moet zetten om nieuwe klanten te werven. Door op deze manier naar nieuwe werknemers te kijken, kan je jonge technische afgestudeerden aantrekken om voor en aan een sterke talentpool voor de toekomst te bouwen.

Was dit voldoende informatie?

We deden ons best. We hopen dat je hebt gevonden wat je zocht. Als dat niet zo is beantwoorden we jouw vraag persoonlijk. Stel hem via ons contactformulier of whatsapp, dan krijg je per kerende post antwoord.

Meer blogs

Een communicatieplan voor starters

Een communicatieplan voor starters

Een communicatieplan is essentieel voor jonge ondernemers. Het zorgt voor consistente en authentieke boodschappen, versterkt interne communicatie, bouwt sterke relaties op en biedt een solide aanpak tijdens crises. Door feedback en verbeteringen blijf je groeien en succesvol.

Waarom maak je een communicatieplan?

Waarom maak je een communicatieplan?

Een communicatieplan is essentieel voor succesvolle bedrijfscommunicatie. Het zorgt voor consistente en coherente boodschappen, versterkt interne communicatie, bouwt sterke externe relaties op en biedt een solide aanpak tijdens crisissituaties. Door feedback en continue verbetering blijft de communicatie effectief en gericht op de doelgroep.

De waarde van AI voor bedrijfscommunicatie

De waarde van AI voor bedrijfscommunicatie

Is het de heilige graal voor jouw bedrijfscommunicatie? Of slaat het alles plat tot onherkenbare saaie proposities? In dit blog delen we een artikel van Gys-Walt van Egdom en hebben we Chat GPT een reactie laten schrijven.

HQ & Academy

CAB FAB
Saturnusstraat 60/71
2516 AH Den Haag
Tel: (070) 222 38 80
support@klantenfabriek.nl

Zakelijk

Klantenfabriek B.V.
KvK: 66789060
BTW: 856698076B01
Onderdeel van:
High Attention Group B.V.

Loading...
Bel direct