Hoe maak ik betere verkopers

In een vorig artikel beschreven we het probleem dat ondernemers vaak beter verkopen dan hun personeelsleden, In dit blog geven we een aantal oplossingen.
Auteur: Erik Camman
Categorie: Nieuws

Hoe maak ik betere verkopers

In een vorig artikel beschreven we het probleem dat ondernemers vaak beter verkopen dan hun personeelsleden, In dit blog geven we een aantal oplossingen.
Auteur: Erik Camman
Categorie: Nieuws

Zoek de kracht van de ondernemer

Identificeer de sterke punten van de ondernemer: Analyseer wat de ondernemer goed doet in het verkoopproces. Welke verkoopvaardigheden en -technieken gebruikt hij/zij en welke persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten spelen hierbij een rol? Zoek naar manieren om deze sterke punten te vertalen naar het personeel, bijvoorbeeld door het organiseren van verkooptrainingen of het aanbieden van coaching en feedback.

Geef het personeel de juiste tools en middelen

Het is belangrijk dat het personeel beschikt over de juiste tools en middelen om effectief te kunnen verkopen. Denk hierbij aan sales scripts, brochures, presentaties en andere marketingmaterialen. Zorg ervoor dat het personeel voldoende kennis heeft over de producten en diensten die worden aangeboden en dat ze deze op een overtuigende manier kunnen presenteren aan klanten.

Stel duidelijke doelen en targets

Het is belangrijk om duidelijke doelen en targets te stellen voor het personeel, zodat zij weten wat er van hen wordt verwacht en waar zij naartoe werken. Maak de targets realistisch en meetbaar, zodat de voortgang kan worden bijgehouden en er op tijd kan worden bijgestuurd als dat nodig is.

Investeer in training en ontwikkeling

Het is belangrijk om te investeren in de training en ontwikkeling van het personeel, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot goede verkopers. Bied bijvoorbeeld verkooptrainingen aan, waarbij het personeel de verkoopvaardigheden en -technieken kan leren die nodig zijn om effectief te verkopen.

Zoals onze verkooptraining

Zorg voor de juiste incentives

Zorg voor de juiste incentives om het personeel te motiveren om te verkopen. Denk hierbij aan bonussen, commissies of andere vormen van beloning. Het is belangrijk dat de incentives aansluiten bij de doelen en targets die zijn gesteld en dat ze voor het personeel haalbaar en motiverend zijn.

Door deze stappen te zetten wordt het werk van verkopers leuker en het rendement van hun inspanningen beter.

Was dit voldoende informatie?

We deden ons best. We hopen dat je hebt gevonden wat je zocht. Als dat niet zo is beantwoorden we jouw vraag persoonlijk. Stel hem via ons contactformulier of whatsapp, dan krijg je per kerende post antwoord.

Meer blogs

De waarde van AI voor bedrijfscommunicatie

De waarde van AI voor bedrijfscommunicatie

Is het de heilige graal voor jouw bedrijfscommunicatie? Of slaat het alles plat tot onherkenbare saaie proposities? In dit blog delen we een artikel van Gys-Walt van Egdom en hebben we Chat GPT een reactie laten schrijven.

Jouw omzet stijgt (en jouw verkoopkosten stijgen sneller…)

Jouw omzet stijgt (en jouw verkoopkosten stijgen sneller…)

Een bekend probleem. Je neemt een verkoper aan. Dan blijkt dat deze meer kost en moeilijker klanten werft dan je zelf doet. En ook de kosten voor marketing stijgen. in dit blog 5 oorzaken van die kostenstijging op een rij. (in een volgend blog hoe je dat oplost)

Waarom verkoop ik méér dan mijn verkopers?

Waarom verkoop ik méér dan mijn verkopers?

Een bekend probleem. Ben jij nou zo slim, of….? Toch gaan we niet voorkomen dat jij het snelste converteert. Maar ook bij jou zitten er maar 25 uur in een dag. Dus je moet verkopers in positie brengen. In dit blog vertellen we de oorzaken, in het volgende blog hoe je het oplost.

HQ & Academy

CAB FAB
Saturnusstraat 60/71
2516 AH Den Haag
Tel: (070) 222 38 80
support@klantenfabriek.nl

Zakelijk

Klantenfabriek B.V.
KvK: 66789060
BTW: 856698076B01
Onderdeel van:
High Attention Group B.V.

Loading...
Bel direct