Een vacature is geen dreigbrief

De gemiddelde onderneming schrijft erbarmelijk slechte vacatureteksten. En de meeste websites zien eruit alsof het vooral niet leuk is om bij een organisatie te komen werken. Als dit niet voor jouw bedrijf geldt, zou je dit blog kunnen overslaan. Je hebt waarschijnlijk geen grote personeelsproblemen. Maar er is een kans dat je toch op zoek bent naar goede werknemers. En wij kunnen ervoor zorgen dat potentiële werknemers het leuk vinden om eens bij jou te komen praten.
Auteur: Erik Camman
Categorie: Communicatie, Nieuws

Voor de duidelijkheid. Die nieuwe werknemers gaan wij niet voor je zoeken. We kunnen er wel voor zorgen dat potentiële werknemers het leuk vinden om eens bij jou te komen praten. Het is namelijk altijd beter wanneer mensen jou benaderen voor een nieuwe baan. Dat doen we met Employer Branding.

Ik zette het hierboven een beetje dik aan, maar als je het leuk vind wil ik je mijn verzameling tenenkrommende vacatureteksten wel eens laten lezen. Ik heb er genoeg voor een gezellige borrel en ze zijn allemaal echt gepubliceerd.

https://www.linkedin.com/in/erikcamman/

Schrik mensen niet af.

Het schrijven van een boeiende vacaturetekst is de eerste stap om potentiële kandidaten aan te trekken. Deze teksten vormen de eerste kennismaking met potentiële kandidaten en spelen een grote rol in het aantrekken van nieuw talent dat past bij de organisatie. Het is belangrijk om de focus te leggen op wat het bedrijf voor de nieuwe werknemer kan betekenen en waarom het bedrijf juist dit nieuwe talent nodig heeft.

Wat is er bij jouw bedrijf te halen?

Een goede vacaturetekst moet de voordelen en waarde benadrukken die het bedrijf biedt aan potentiële nieuwe collega’s. Denk bijvoorbeeld aan een inspirerende werkomgeving, kansen voor persoonlijke groei en ontwikkeling, uitdagende projecten en innovatieve werkculturen. Door deze aspecten te benoemen, geef je potentiële kandidaten een duidelijk beeld van wat ze kunnen verwachten en hoe ze kunnen profiteren van een samenwerking met jouw organisatie.

Waarom wil je graag nieuw talent betrekken?

Naast het benadrukken van de voordelen voor de nieuwe werknemer, is het essentieel om ook te communiceren waarom het bedrijf juist op zoek is naar dit nieuwe talent. Beschrijf de rol die de nieuwe werknemer gaat spelen in het behalen van bedrijfsdoelstellingen, het stimuleren van groei en het versterken van de concurrentiepositie. Laat zien dat het bedrijf waarde hecht aan de bijdrage en het unieke talent van elke werknemer, en hoe dit past binnen de bredere missie en visie van de organisatie.

Waarom is werken bij jou leuker?

Een effectieve vacaturetekst moet ook de onderscheidende factoren van het bedrijf benadrukken. Wat maakt jouw organisatie uniek? Is het de innovatieve werkomgeving, de platte organisatiestructuur, de samenwerking met toonaangevende klanten, of misschien de mogelijkheden voor internationale ervaring? Identificeer en communiceer deze unieke aspecten die jouw organisatie onderscheiden van andere werkgevers. Dit trekt niet alleen de aandacht van potentiële kandidaten, maar helpt ook bij het aantrekken van talent dat zich verbonden voelt met de kernwaarden en bedrijfscultuur.

Door het benadrukken van wat het bedrijf te bieden heeft aan nieuwe werknemers en waarom het bedrijf juist op zoek is naar dit nieuwe talent, creëer je een vacaturetekst die potentiële kandidaten aanspreekt en de interesse wekt. Het is de eerste stap in het aantrekken van talent dat waarde toevoegt aan de organisatie en bijdraagt aan het succes op de lange termijn.

 

Maak een aantrekkelijke website en gebruik social media.

Naast het schrijven van overtuigende vacatureteksten, is een aantrekkelijke website essentieel om potentiële nieuwe collega’s aan te trekken.

• Kies voor een modern en gebruiksvriendelijk webdesign.

• Maak gebruik van professionele foto’s, boeiende grafische elementen en een intuïtieve navigatie om de bezoekerservaring te verbeteren.

• Creëer een speciale carrièrepagina op je website waar je vacatures kunt plaatsen en de bedrijfscultuur kunt laten zien. Zorg ervoor dat deze pagina gemakkelijk toegankelijk is vanaf de homepage.

• Laat huidige werknemers aan het woord om een authentiek beeld te geven van het werken bij jouw organisatie. Dit kan in de vorm van testimonials, video’s of blogs waarin medewerkers hun ervaringen delen.

• Zorg ervoor dat je website responsief is en goed functioneert op mobiele apparaten. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphones om informatie op te zoeken, dus een mobielvriendelijke website is essentieel.

Wat kan je nog meer doen om werken bij jou aantrekkelijk te maken?

Effectieve employer branding begint met het schrijven van betere vacatureteksten en het hebben van een aantrekkelijke website. Door duidelijke en boeiende vacatureteksten te schrijven en een website te creëren die de bedrijfscultuur en groeimogelijkheden weerspiegelt, vergroot je de kans om talent aan te trekken dat past bij jouw organisatie. En als je daarover eens wil sparren staan wij natuurlijk altijd klaar om die communicatie te verbeteren.

Wil je meer weten?

Dat kan. Stel jouw vraag via ons contactformulier en we geven je zo snel mogelijk antwoord.

Meer blogs

De inzet van persona’s

De inzet van persona’s

We gebruiken in marketing vaak persona’s. Persona’s zijn geconstrueerde representaties van ideale doelgroepen, en hun juiste toepassing maakt communicatie meer doelgericht. Dit blog onderzoekt wat persona’s zijn, waarom ze zo krachtig zijn en hoe ze met succes kunnen worden toegepast in communicatiestrategieën.

De roadmap voor 2024

De roadmap voor 2024

Het is weer die tijd van het jaar waarin we vooruitblikken naar wat het volgende jaar in petto heeft. Plannen zijn gesmeed, begrotingen zijn opgesteld. Hopelijk heb je je budget voor 2024 al vastgelegd. Alles staat klaar voor een geweldig jaar, en wij zijn er klaar voor! Dus, waar gaan wij ons in 2024 specifiek op richten?

Met je gezicht in het nieuws

Met je gezicht in het nieuws

Het zal je maar gebeuren: ineens is jouw bedrijf in het nieuws. En komen er mensen met vragen. Betrokken medewerkers. Leveranciers. Of leden van jouw vereniging Soms zelfs journalisten. Die soms getraind zijn om jou de oneliners te laten zeggen die je eigenlijk niet in de krant wil hebben. En toch wil je transparant zijn. Dit is de checklist om je voor te bereiden op dat gesprek.

HQ & Academy

CAB FAB
Saturnusstraat 60/71
2516 AH Den Haag
Tel: (070) 222 38 80
support@klantenfabriek.nl

Zakelijk

Klantenfabriek B.V.
KvK: 66789060
BTW: 856698076B01
Onderdeel van:
High Attention Group B.V.

Loading...
Bel ons