BLOG

Een nieuwe website in vijf stappen
Zoals bij alle communicatiemiddelen binnen jouw organisatie is ook jouw website zo af en toe aan een nieuw jasje toe. De wereld verandert, jouw bedrijf verandert of je betreed nieuwe markten. Tijd voor een nieuwe website? Dat doen we in maximaal vijf stappen!

Als je dan eenmaal hebt besloten dat het dan toch tijd is voor een nieuwe website zijn er een aantal keuzes te maken. Een website is niet een ‘op zich zelf staand’ ding, maar is onderdeel van jouw communicatiemix. Hij moet passen binnen de ambitie van jouw onderneming, dus is het tijd om over de volgende onderdelen na te denken en waar nodig de specialisten van Klantenfabriek om advies te vragen.

1. Huisstijl

De eerste keuze is of je bij het ontwikkelen van een nieuwe website ook aan een nieuwe huisstijl toe bent. Als dat zo is start de bouw van een website met één van onze imago-specialisten. Hij helpt bij het opnieuw definieren van jouw merk en laadt deze met merkwaarden. Zo ontstaat een merkmap, waar alle elementen in staan die jouw doelgroep aanpreken. Op basis van die merkmap gaat de website-designer aan het werk.

2. Doel van de website

Jouw website dient waarschijnlijk meerdere doelen. Zo moet hij nieuwe klanten enthousiasmeren om met jouw bedrijf in contact te komen, maar kan het ook zijn dat je voor bestaande klanten portals wilt hebben of een interactieve vraagbaak, koppelingen met een webshop of zelfs met CRM/ERP software. We brengen al deze doelen in kaart en beschrijven deze in een Programma van Eisen (PvE) Dit PvE is soms slechts drie regels lang, maar soms ook een boekwerk van meer dan tien pagina’s, afhankelijk van jouw behoefte.

3. Website ontwerp

Met de huisstijl bepaalt de website-designer hoe de interactie van jouw doelgroep (of doelgroepen) op de website gaat verlopen. Websitebezoekers bepalen heel snel of ze in jouw propositie zijn geinteresseerd, dus we moeten ervoor zorgen dat ze snel bij de voor hun relevante informatie uitkomen. De website-designer maakt een model van de website, waarmee de website-bouwer aan het werk gaat.

4. Website bouw

In de volgende stap in dit proces gaan we werkelijk iets maken. De websitebouwer bouwt de website op en zorgt voor een werkende eerste versie. Deze wordt getest en waar nodig worden aanpassingen gemaakt. Zodra de websitebouwer klaar is staat er een framework dat jouw presentatie op internet faciliteert.

5. Beeld, geluid en teksten

Nu de website staat gaan we de website vullen met content. Vaak is de nieuwebouw van een website aanleiding om de bestaande content eens goed door te lopen en te kijken welke nieuwe content nog ontbreekt. Op basis van een contentplanning vullen we die content aan. We kijken ook of de beelden nog passen bij de huisstijl en welke content voor jouw doegroep relevant is. Na stap vijf staat er een werkende website die de komende tijd helpt bij het realiseren van jouw bedrijfsambitie!

Extra: Na de oplevering

Internet is dynamisch. Om goed gevonden te worden is het belangrijk om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines (SEO). Afhankelijk van de doelstelling van de website optimaliseren onze SEO-specialisten de site en zijn content.

Meer weten over de Klantenfabriek methode voor het bouwen van websites? Neem dan contact op met Eric Neeteson Lemkes en vraag naar onze mogelijkheden.

Details

Over de auteur

eric neeteson lemkes

channel manager

Eric is onze operationele tovenaar met dertig jaar ervaring in de grafische industrie. Hij heeft een scherp oog voor het consequent doorvoeren van jouw huisstijl. Drukwerk, beursstands, websites, advertentie en lineaire media zijn bij hem in zeer vertrouwde handen.

Competenties

  • Drukwerk (en meer)
  • Huisstijlbewaker
  • Web Development

Opvallend

  • Bridge ‘the cardgame’
  • Familieman
  • Bourgondiër
  • Taalnazi

Quote

“Nog groter dan zijn gevoel voor humor is zijn kwaliteit om daarmee regelmatig op het verkeerde moment op de proppen te komen en ons op het verkeerde been te zetten.”
(Erik Camman)