4 redenen waarom je geen video in een e-mail moet insluiten

Op het eerste gezicht lijkt het logisch om video's rechtstreeks in jouw e-mails in te sluiten. In plaats van een klikbare videominiatuur te laten vallen en iemand te dwingen actie te ondernemen en te klikken om het geheel te bekijken, zou het dan niet eenvoudiger zijn als de e-mailontvanger eenvoudig toegang zou kunnen krijgen tot de video-inhoud in de e-mail zelf?
Auteur: Erik Camman
Categorie: Marketing

Het lijkt zo mooi, maar het is het niet

Het insluiten van video kan bijdragen aan het creëren van een iets hogere ervaring voor e-mailmarketingdoeleinden, maar de zakelijke gevolgen op de lange termijn kunnen kostbaar zijn. De beslissing om video in een e-mail in te sluiten kan zelfs de conversie en de betrokkenheid bij de inhoud verminderen.

Ik bekijk zaken graag van twee kanten, maar laten we duidelijk zijn: als je echt het meeste uit je video-e-mailmarketinginspanningen wilt halen, moet je geen video in een e-mail insluiten. Er zijn betere manieren om video onder de aandacht te brengen.

https://www.linkedin.com/in/erikcamman/

Een pittige uitspraak, toch?

Maak je geen zorgen — het is niet onze bedoeling om pittige opnames te laten vallen en geen extra context te bieden om ze te ondersteunen. Dit is wat je moet weten over waarom het insluiten van video in jouw e-mails niet het beste idee is.

1. Er is geen mogelijkheid voor verdere gebruikersbetrokkenheid

Er is een reden waarom open rates en click-through rates zo belangrijk zijn voor marketeers die e-mailcampagnes uitvoeren  – “het zijn startpunten. Ze zijn niet de laatste stap in de reis van een e-mailontvanger, maar het allereerste begin ervan. En je hebt geen startpunten die naar jouw website of andere bedrijfspagina’s leiden als je video rechtstreeks in jouw e-mails insluit.

Mensen naar je video’s laten kijken is geweldig, maar als bedrijf heb je meer nodig dan dat. Je wilt dat diezelfde kijkers daadwerkelijk betrokken raken bij en interactie hebben met jouw merk . Wat is het nut van al die uren die je hebt besteed aan het maken van de perfecte onderwerpregel en het kiezen van de juiste productscreenshots voor je e-mail als een gebruiker alleen maar je video bekijkt en de e-mail verwijdert?

Als jouw video op een eigen landingspagina staat, heb je meer controle over de volgende actie van de kijker. Ze kunnen direct na het kijken een reactie achterlaten, een vraag stellen of een discussie starten. Ze kunnen andere inhoud op jouw site verkennen en overwegen zich aan te melden voor een account. Ze kunnen zelfs jouw inhoud delen — en de mensen met wie ze deze delen, kunnen aan hun eigen gloednieuwe reis beginnen. Hierdoor blijft de cyclus gaande.

Daarnaast wil je de gebruiker duidelijke vervolgstappen geven. Als je een video in jouw e-mail insluit heb je in de primaire behoefte voorzien. Door ze rechtstreeks naar jouw landingspagina te sturen om de video te bekijken, betrek je de lezer meer.

2. Je video verdwijnt in het emailarchief

Ongeacht wie jouw e-mailprovider is (Gmail, Outlook, Yahoo!, enz.), we kennen allemaal het wegwerp-karakter van e-mail. Omdat er de hele dag door e-mails binnenstromen wordt de volledige video die je insluit waarschijnlijk één keer bekeken .

Door de video rechtstreeks aan jouw website te koppelen, wordt deze een permanente bron. Dat kan gemakkelijk. voeg de video toe aan de pagina waarvoor deze het meest geschikt is. Het kan op de startpagina, blog of zelfs op een helpcentrumpagina staan. Waar de video staat is minder belangrijk, maar het feit dat deze daar permanent staat, maakt het voor mensen gemakkelijker om deze later te bekijken.

Het doel van video is om een volledige bibliotheek te creëren waarop mensen kunnen rekenen als een vertrouwde bron van informatie. Websitebezoekers hebben een reden om terug te komen als ze weten dat er voortdurend nieuwe video-inhoud binnenkomt. Als ze terugkomen, is de kans groter dat ze blijven hangen en meer video’s en andere soorten content gebruiken.

Wat ook van belang is is je te realiseren dat video’s op de website goed zijn voor SEO. Als iemand jouw video echt leuk vind, maar er alleen toegang toe heeft via een e-mail, hoe gaan ze er dan naar linken op hun eigen website of via sociale mediakanalen? Je kunt net zo goed tegen ze zeggen: “Hé, dus we hebben hier een geweldige video, maar we willen niet dat iemand anders ervan weet dan jij!” Het is de beste manier om geen SEO-tractie te krijgen met je video.

3. Video duwt Calls to Action (CTA’s) weg

Laten we eerlijk zijn: video is fantastisch. Als je een video in je e-mail insluit, is het eigenlijk alsof je een gigantisch neonbord hebt met de tekst: ‘Kijk naar mij! Let op mij!” Dat klinkt goed. De downside is dat als de interactie met de video ten koste gaat van het primaire doel van de e-mail (clicks verzamelen), is dat zeker niet het geval.

Sluit een video alleen maar in een mail als het enige doel van de mail is dat de video wordt gezien. Als je meer wilt bereiken is het geen goed idee. Als je de volledige video insluit, kunnen mensen de CTA missen of negeren. Een ingesloten video kan de andere CTA’s in de e-mail overweldigen, en mensen zullen gewoon kijken zonder de gewenste actie te ondernemen.

Iets soortgelijks kan natuurlijk ook worden gezegd voor een niet-ingebedde video. Het belangrijkste verschil is dat de niet-ingesloten video die naar jouw site leidt, ook kan dienen als de perfecte plek voor jouw gewenste CTA.

In dat geval, omdat de e-mailontvanger al de stap heeft gezet om naar jouw site te komen om de video te bekijken, is de kans groter dat hij/zij actief op zoek gaat naar de CTA-knop als hij/zij het leuk vindt wat hij/zij ziet. In plaats van de video passief in een e-mail te bekijken, investeren ze al meer door naar uw site te komen en actief deel uit te maken van jouw verkooptrechter.

4. Techniek en veiligheid

Er zitten ook nog een aantal techische aspecte aan het verzenden en ontvangen van embedded video.

• Sommige e-mailclients of spamfilters kunnen e-mails met ingesloten video’s blokkeren of beperken, waardoor je e-mail niet wordt bezorgd of als spam wordt gemarkeerd.

• Verschillende e-mailclients en apparaten kunnen ingesloten video’s anders verwerken, wat kan leiden tot weergaveproblemen of kapotte video’s.

• Video’s kunnen de laadtijd van de e-mail verhogen, wat kan leiden tot frustratie bij ontvangers met een trage internetverbinding.

• Ingesloten video’s kunnen ontoegankelijk zijn voor gebruikers die afhankelijk zijn van schermlezers of visuele beperkingen hebben.

•  Ingesloten video’s kunnen de interacties van ontvangers volgen (bijv. of ze de video hebben afgespeeld), wat privacyzorgen kan oproepen.

Over de technische voor- en nadelen van embedded video in mails lees je meer in dit blog.
.

Wil je meer weten?

Dat kan. Stel jouw vraag via ons contactformulier en we geven je zo snel mogelijk antwoord.

Meer blogs

AI in Marktonderzoek: Trends, tools en de toekomst

AI in Marktonderzoek: Trends, tools en de toekomst

Bij 30% van de Nederlandse organisaties wordt AI al ingezet om de productiviteit te verhogen, bijvoorbeeld door routinetaken te automatiseren of marktonderzoek uit te voeren. Aanvankelijk vreesde men dat banen zoals die van copywriters en marketeers zouden verdwijnen, maar AI blijkt vooral een waardevol hulpmiddel te zijn. Benieuwd hoe AI jouw marktonderzoek kan verbeteren? Lees verder!

Wat levert marktonderzoek jouw bedrijf op? 

Wat levert marktonderzoek jouw bedrijf op? 

Marktonderzoek biedt onmisbare inzichten in je klanten, markt en concurrenten. Het helpt bedrijven strategische beslissingen te nemen op basis van feiten, wat leidt tot innovatie, klanttevredenheid en duurzame groei. Ontdek hoe marktonderzoek jou kan helpen voorop te blijven in een competitieve markt.

Contact

Caballerofabriek unit 71
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag (plan je route)

Tel: (070) 222 38 80
support@klantenfabriek.nl

Schrijf je nu in en ontvang elk kwartaal marketing- en verkooptips:

KvK: 66789060
BTW: 856698076B01

Volg ons ook op:

LinkedIn

Loading...