Wel of geen video in een e-mail

Het insluiten van een video in een e-mail kan een aantrekkelijk idee zijn, omdat het een interactief element toevoegt dat ontvangers effectiever kan betrekken. Er zijn echter zowel voor- als nadelen waarmee je rekening moet houden voordat je besluit een video in een e-mail in te sluiten.
Auteur: Erik Camman
Categorie: Communicatie, Marketing

Samenvatting

Hoewel het insluiten van video’s in e-mails aantrekkelijk en effectief kan zijn, is het belangrijk om de voordelen af te wegen tegen de mogelijke nadelen. In dit blog benoemen we ze beiden om jou te helpen een weloverwogen beslissing te nemen over het al dan niet opnemen van video’s in je e-mails.

 

Voordelen van video in een E-mail:

Verhoogde Betrokkenheid:

Video’s kunnen de aandacht van de kijker effectiever trekken dan gewone tekst of statische afbeeldingen, wat mogelijk resulteert in hogere betrokkenheid.

Verbeterde Communicatie:

Video’s kunnen complexe informatie, ideeën of emoties effectiever overbrengen dan alleen tekst, waardoor je je boodschap duidelijker kunt communiceren.

Personalisatie:

Video’s kunnen een persoonlijk tintje toevoegen aan je communicatie, waardoor er een sterkere band ontstaat tussen jou en de ontvanger.

Vertellen van Verhalen:

Video’s bieden de mogelijkheid tot dynamisch verhalen vertellen, waardoor je een verhaal op een boeiendere manier kunt presenteren.

 

Nadelen van het Insluiten van een Video in een E-mail:

Problemen met Bezorging:

Sommige e-mailclients of spamfilters kunnen e-mails met ingesloten video’s blokkeren of beperken, waardoor je e-mail niet wordt bezorgd of als spam wordt gemarkeerd.

Weergaveproblemen:

Verschillende e-mailclients en apparaten kunnen ingesloten video’s anders verwerken, wat kan leiden tot weergaveproblemen of kapotte video’s.

Laadtijd:

Video’s kunnen de laadtijd van de e-mail verhogen, wat kan leiden tot frustratie bij ontvangers met een trage internetverbinding.

Toegankelijkheid:

Ingesloten video’s kunnen ontoegankelijk zijn voor gebruikers die afhankelijk zijn van schermlezers of visuele beperkingen hebben.

Privacyzorgen:

Ingesloten video’s kunnen de interacties van ontvangers volgen (bijv. of ze de video hebben afgespeeld), wat privacyzorgen kan oproepen.

 

Beste Advies:

Overweeg Alternatieve Methoden:

In plaats van video’s rechtstreeks in te sluiten, kun je een aantrekkelijke miniaturenafbeelding met een afspeelknop gebruiken die linkt naar een bestemmingspagina waar de video kan worden bekeken. Dit kan problemen met bezorging en weergave omzeilen.

Gebruik een Sterke Oproep tot Actie (CTA):

Als je ervoor kiest om een video in te sluiten of een miniaturenafbeelding te gebruiken, zorg dan voor een duidelijke en verleidelijke CTA die ontvangers aanspoort om te klikken en te kijken.

Mobiele Responsiviteit:

Zorg ervoor dat het ontwerp van je e-mail, inclusief video’s, responsief is en geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

Testen:

Voordat je een e-mailcampagne met veel video’s verzendt, test je deze grondig op verschillende e-mailclients en apparaten om de juiste weergave en functionaliteit te garanderen.

Toegankelijkheid:

Als je video’s opneemt, voeg dan alternatieve tekst toe en overweeg het toevoegen van een tekstuele beschrijving van de video-inhoud voor gebruikers die de video niet kunnen bekijken.

Evenwichtige Inhoud:

Onthoud dat niet alle ontvangers de tijd of neiging hebben om een video te bekijken. Zorg ervoor dat de belangrijkste boodschap van je e-mail ook wordt overgebracht via tekst en afbeeldingen.

Wil je meer weten?

Dat kan. Stel jouw vraag via ons contactformulier of via Whatsapp en we geven je zo snel mogelijk antwoord.

Meer blogs

Met je gezicht in het nieuws

Met je gezicht in het nieuws

Het zal je maar gebeuren: ineens is jouw bedrijf in het nieuws. En komen er mensen met vragen. Betrokken medewerkers. Leveranciers. Of leden van jouw vereniging Soms zelfs journalisten. Die soms getraind zijn om jou de oneliners te laten zeggen die je eigenlijk niet in de krant wil hebben. En toch wil je transparant zijn. Dit is de checklist om je voor te bereiden op dat gesprek.

Hoe kies je de juiste segmentatiestrategie?

Hoe kies je de juiste segmentatiestrategie?

In de altijd evoluerende wereld van marketing is segmentatie een krachtig hulpmiddel gebleken om effectieve strategieën te creëren die doelgerichter en succesvoller zijn.

HQ & Academy

CAB FAB
Saturnusstraat 60/71
2516 AH Den Haag
Tel: (070) 222 38 80
support@klantenfabriek.nl

Zakelijk

Klantenfabriek B.V.
KvK: 66789060
BTW: 856698076B01
Onderdeel van:
High Attention Group B.V.

Loading...
Bel ons