Wat is de beste Call To Action?

Dan heb je eindelijk bezoekers op jouw website. Honderden. Maar ze converteren niet in klanten. Dan klopt er iets niet. Biedt je jouw bezoekers wel voldoende goede CTA's?
Auteur: Jasper Camman
Categorie: Marketing, Sales

Wat is de beste Call To Action?

Dan heb je eindelijk bezoekers op jouw website. Honderden. Maar ze converteren niet in klanten. Dan klopt er iets niet. Biedt je jouw bezoekers wel voldoende goede CTA's?
Auteur: Jasper Camman
Categorie: Marketing, Sales

Waaraan moet een goede Call to Action voldoen?

Een goede call-to-action (CTA) bevat meestal de volgende elementen:

Een duidelijke actie benoemen

Dit kan zoiets zijn als ‘Aanmelden’, ‘Meer informatie’ of ‘Nu kopen’.

Een gevoel van urgentie of schaarste

U kunt bijvoorbeeld taal gebruiken als ‘Nu aanmelden’ of ‘Aanbieding voor beperkte tijd’ om gebruikers aan te moedigen actie te ondernemen.

Sterke en overtuigende taal

De CTA moet op een manier worden geschreven die de gebruiker motiveert en inspireert om de gewenste actie te ondernemen.

Een voordeel of waardepropositie

De CTA moet duidelijk de voordelen communiceren die de gebruiker krijgt door de gewenste actie te ondernemen.

Mobiele optimalisatie

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de CTA gemakkelijk te gebruiken is op mobiele apparaten, aangezien veel gebruikers de site op een smartphone of tablet zullen bezoeken.

Hoe ziet een goede CTA er uit?

Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het ontwerpen van een goede call-to-action (CTA)-knop:

Positionering

De CTA-knop moet prominent worden weergegeven en gemakkelijk te vinden zijn.

Grootte

De CTA-knop moet groot genoeg zijn om gemakkelijk opgemerkt en aangeklikt te worden, maar niet zo groot dat hij afleidt van andere inhoud op de pagina.

Kleur

De kleur van de CTA-knop moet opvallen en visueel aantrekkelijk zijn, terwijl hij ook consistent moet zijn met het algehele ontwerp van de pagina.

Tekst

De tekst op de CTA-knop moet duidelijk en beknopt zijn en moet de actie overbrengen die wordt uitgevoerd wanneer op de knop wordt geklikt (bijv. ‘Aanmelden’, ‘Meer informatie’, ‘Nu kopen’).

Contrast

De CTA-knop moet voldoende contrast hebben met de achtergrond om hem goed te kunnen zien.

Plaatsing

De CTA-knop moet op een plaats worden geplaatst waar hij waarschijnlijk wordt opgemerkt en aangeklikt, zoals bovenaan de pagina of naast relevante inhoud.

Welke CTA is beter?

Wat is een goede CTA?

Wat is een goede CTA?

Was dit voldoende informatie?

We deden ons best. We hopen dat je hebt gevonden wat je zocht. Als dat niet zo is beantwoorden we jouw vraag persoonlijk. Stel hem via ons contactformulier of whatsapp, dan krijg je per kerende post antwoord.

Meer blogs

Wat voegt Artificial Intelligence toe aan verkoop?

Wat voegt Artificial Intelligence toe aan verkoop?

AI revolutioneert salesprocessen door gegevens te analyseren, waardevolle inzichten te genereren en gerichte marketing mogelijk te maken. Het verbetert leadgeneratie en -kwalificatie, automatiseert taken, verbetert klantenservice en voorspelt verkoopresultaten. Door AI strategisch in te zetten, krijgen bedrijven een concurrentievoordeel, nemen ze datagedreven beslissingen, verhogen ze de efficiëntie en bieden ze een gepersonaliseerde klantbeleving. De toegevoegde waarde van AI in salesprocessen stelt bedrijven in staat om betere resultaten te behalen en te floreren in een dynamische markt.

De waarde van AI voor bedrijfscommunicatie

De waarde van AI voor bedrijfscommunicatie

Is het de heilige graal voor jouw bedrijfscommunicatie? Of slaat het alles plat tot onherkenbare saaie proposities? In dit blog delen we een artikel van Gys-Walt van Egdom en hebben we Chat GPT een reactie laten schrijven.

Een communicatieplan in zeven stappen

Een communicatieplan in zeven stappen

Wij maken marketing eenvoudig. Daarom ontwikkelen we een matrix waarmee je zelf een communicatieplan kunt maken. Met veel advies en veel ruimte om jouw plan voor jouw product of dienst goed uit te werken.

HQ & Academy

CAB FAB
Saturnusstraat 60/71
2516 AH Den Haag
Tel: (070) 222 38 80
support@klantenfabriek.nl

Zakelijk

Klantenfabriek B.V.
KvK: 66789060
BTW: 856698076B01
Onderdeel van:
High Attention Group B.V.

Loading...
Bel direct