Social Media

Social Media is niet meer weg te denken uit jouw marketingmix. Het is een goede manier om leads te verzamelen. Wil jij social media renderend inzetten?

Maak afspraakVoorbeeld

Vergroot je bereik

Met Social Media bereik je tegen lage kosten een grote doelgroep. Met creatieve campagnes en handige interacties vind je prospects op het moment dat zij behoefte aan jouw product of dienst hebben.

Mooi maatwerk

In het snel veranderende sociale en digitale landschap weten we dat een ‘one size fits all’-benadering van sociale media geen resultaten oplevert. Daarom gebruiken we een datagestuurd proces, waarin de gebruiker centraal staat, om social media content voor jou te ontwikkelen en uit te voeren.

Op welke platforms moet je zijn?

Hoe communiceer je effectief met jouw publiek? Welke content sluit aan bij de behoefte van jouw klant?

Wij zorgen ervoor dat jouw merk relevant wordt (en blijft) op alle sociale kanalen. Of je nu behoefte hebt aan content die jouw product bij de doelgroep introduceert, of een strategie om jouw merk in gesprek te brengen met de markt; wij volgen de ontwikkelingen en best practices uit de branche om jouw doelen te bereiken.

Resultaat uitrekenen

De competitie om de aandacht van de gebruiker is enorm. Hoe converteer je dat bereik nu naar klanten? Je moet iets doen dat opvalt. En ervoor zorgen dat jouw aanbod precies aansluit bij de behoefte van de gebruiker. En meten wat het oplevert. That’s were we come in.

Conversieratio van een Social Media Advertentie

Stel dat een bedrijf een reclamecampagne op sociale media lanceert om een nieuw product te promoten. Ze creëren een opvallende advertentie die gebruikers aanspreekt die geïnteresseerd zijn in hun productcategorie. Tijdens de campagne houdt het bedrijf het aantal gebruikers bij dat op de advertentie heeft geklikt (doorklikken) en het aantal gebruikers dat daadwerkelijk een aankoop heeft gedaan.

 De resultaten van de campagne:

Totaal aantal vertoningen van de advertentie: 10.000
Doorklikken: 500
Aankopen gedaan: 25
Om de conversieratio voor deze social media advertentiecampagne te berekenen, kun je de volgende formule gebruiken:

Conversieratio = (Aantal Aankopen / Aantal Doorklikken) × 100

Door de cijfers uit het voorbeeld in te vullen:

Conversieratio = (25 / 500) × 100 = 5%

Deze berekening laat zien hoe effectief de reclame-inspanningen van het bedrijf op sociale media waren. Een hogere conversieratio geeft aan dat de advertentie succesvol was in het overtuigen van gebruikers om de gewenste actie te ondernemen (in dit geval een aankoop doen). Het benadrukt ook het belang van niet alleen klikken genereren, maar er ook voor te zorgen dat die klikken resulteren in betekenisvolle acties, zoals aankopen of aanmeldingen.

Wise man once said:

“Social Media is, in de aard der zaak, een tegenstelling. Social is identiteit en Media is imago. Zodra je snapt hoe je die twee in evenwicht brengt kan je het goed inzetten.”

Socials gaan over liken

Het is een flauw grapje, maar het dekt de lading. Op internet is alles te koop. Als je jouw doelgroep via Socials kunt bereiken is het de moeite waard om te onderzoeken hoe je dat doet. Wij doen dat onderzoek. Dan weet jij wat het kost en wat het kan opleveren.

Ik kom op bijeenkomsten nogal wat Social Media Guru’s tegen die een zaal vol ondernemers enthousiast krijgen voor Social Media. Wat me opvalt is dat ze hun gezelschap meestal achter laten met de vraag: “Hoe dan?” Want de inzet van Social Media vraagt om een goed plan, een realistisch budget en dito verwachting. Dat is een gesprek dat ik graag met je voer.

https://www.linkedin.com/in/erikcamman/

Wat wil jij met Social media?

Vraag naar de mogelijkheden van Klantenfabriek om jouw imago te versterken en een goede positie op de socials te krijgen.

HQ & Academy

CAB FAB
Saturnusstraat 60/71
2516 AH Den Haag
Tel: (070) 222 38 80
support@klantenfabriek.nl

Zakelijk

Klantenfabriek B.V.
KvK: 66789060
BTW: 856698076B01
Onderdeel van:
High Attention Group B.V.

Loading...
Bel ons