De Klantenfabriek methode

Hoe zorg je voor een gestructuurde omzetgroei? Volg de Klantenfabriek methode en structureer je leadgeneratie. Benieuwd hoe we dat doen? Maak hieronder direct een gratis advies afspraak met Jasper.

Plan een gratis adviesgesprek

B2b leadgeneratie met de Klantenfabriek methode, hoe werkt dat?

Bij Klantenfabriek helpen we jouw bedrijf te groeien door een gestructureerde en effectieve aanpak voor leadgeneratie. Onze methode bestaat uit vier belangrijke stappen: strategie bepalen, fundament leggen, strategie, uitrollen en uitbreiden. Hieronder vind je een gedetailleerde uitleg van elke stap.

Strategie bepalen

Het succes van B2B leadgeneratie begint met een sterke strategie. Tijdens één of meerdere strategiesessies werken we nauw samen om een groeistrategie te ontwikkelen die is afgestemd op jouw bedrijf. Dit proces omvat de volgende onderdelen:

Bedrijfsanalyse

We voeren een grondige analyse uit van je huidige marktpositie, concurrentie, en klantprofielen. Hierbij kijken we naar je huidige prestaties, identificeren we sterke en zwakke punten, en onderzoeken we marktkansen en bedreigingen.

Product marktcombinatie uitwerken

We identificeren de beste combinaties van producten en markten voor maximale impact. Dit helpt ons te focussen op de segmenten waar jouw aanbod het meest aantrekkelijk is en waar de grootste groeikansen liggen.

Omschrijven DMU

We analyseren de besluitvormingsprocessen binnen jouw doelgroep om de juiste beslissers te benaderen. Door de DMU in kaart te brengen, weten we precies wie de belangrijkste beïnvloeders en beslissers zijn en hoe we hen het beste kunnen benaderen.

Website laten maken
Social media afmetingen 2024

Fundament leggen

Na het bepalen van de strategie is het cruciaal om een stevig fundament te leggen voor al je marketing- en salesactiviteiten. Dit omvat:

Inrichten marketing- en salesfunnel

We richten een efficiënte funnel in die leads door het hele proces begeleidt, van eerste contact tot conversie. Dit omvat het opzetten van geautomatiseerde systemen om leads te voeden en te kwalificeren, zodat je verkoopteam zich kan concentreren op de meest veelbelovende kansen.

Marketingkanalen

We selecteren en zetten de meest effectieve marketingkanalen op, zoals e-mailcampagnes, social media, en contentmarketing. We zorgen ervoor dat deze kanalen goed op elkaar zijn afgestemd voor een geïntegreerde aanpak.

Verkoopmateriaal

We ontwikkelen overtuigende verkoopmaterialen, zoals brochures, presentaties en whitepapers, die jouw waardepropositie duidelijk communiceren. Dit materiaal ondersteunt je verkoopteam bij het overtuigen van potentiële klanten en het sluiten van deals.

Strategie uitrollen

Met een solide fundament zijn we klaar om de strategie uit te rollen en je bedrijf actief in de markt te zetten. Onze aanpak omvat:

Telefonische acquisitie

We benaderen potentiële klanten direct via gerichte telefoongesprekken om interesse te wekken en afspraken te maken. Ons team van ervaren telemarketeers zorgt voor een persoonlijke en effectieve benadering.

LinkedIn marketing

We benutten LinkedIn voor gerichte outreach en netwerken met besluitvormers binnen jouw doelgroep. Dit omvat het beheren van je bedrijfsprofiel, nieuwe contacten aangaan en het actief communiceren van relevante content.

SEO en Contentmarketing

We optimaliseren je online aanwezigheid en creëren waardevolle content om organische zoekresultaten te verbeteren en leads aan te trekken. Dit omvat het ontwikkelen en optimaliseren van landingspagina en case studies.

Waarom consultative selling?
Marketing Automation

Uitbreiden

De laatste stap richt zich op het verder uitbreiden van je marketing- en salesactiviteiten om duurzame groei te realiseren. Dit kan variëren afhankelijk van de behoeften van jouw bedrijf, waaronder:

Opleiden van verkopers en marketeers

We bieden trainingen en workshops aan om je team te versterken en hun vaardigheden te verbeteren. Dit helpt hen om effectiever te zijn in hun rol en beter in staat te zijn om met veranderingen in de markt om te gaan.

Nieuwe markten ontdekken

We helpen bij het identificeren en betreden van nieuwe markten die potentieel voor groei bieden. Dit omvat marktonderzoek, concurrentieanalyse en het ontwikkelen van een strategie.

Nieuw personeel aantrekken

Net als bij het werven van nieuwe klanten moet je bij het werven van nieuw personeel een goede communicatiestrategie hebben. Wij helpen met het ontwikkelen en uitvoeren van deze strategie. Mocht je direct op zoek zijn naar personeel hebben we partners in de werving & selectie en uitzendbranche die voor je klaar staan.

Contact

Caballerofabriek unit 71
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag (plan je route)

Tel: (070) 222 38 80
support@klantenfabriek.nl

Schrijf je nu in en ontvang elk kwartaal marketing- en verkooptips:

KvK: 66789060
BTW: 856698076B01

Volg ons ook op:

LinkedIn

Loading...