Welkom in onze machinekamer

Onze machines verbeteren jouw resultaten op het gebied van Communicatie, Marketing & Sales.

Hoe werkt de Klantenfabriek methode?

De commerciële processen van een onderneming zijn te vergelijken met een fabrieksmatig proces. In de fabriek staan drie belangrijke machines voor elk belangrijk aspect in het proces. Het proces begint boven in de fabriek, waar de directie een bedrijfsstrategie ontwikkeld en de missie & visie bepaald.
De eerste machine is de ImagoMachine (communicatie). Binnen de ImagoMachine pakken we de strategie, missie en visie en vertalen deze naar communicatie. De ImagoMachine gaat over branding; wat gaan we communiceren via welk kanaal en waarom. Door op de juiste manier te communiceren creëren we een sterk merk en trekken we de juiste prospects aan.

Wanneer we gaan communiceren creëren we een wolk van prospects. Deze belanden in de LeadMachine (marketing). In de LeadMachine gebeuren twee zaken: Als eerste meten we wat het effect van de communicatie is. Als tweede gebruiken we marketing automation om de prospects de juiste content op het juiste moment te bieden zodat we deze meenemen in het aankoopproces. Uit de LeadMachine komen leads.
Die leads warmen we vervolgens op in de SalesMachine (verkoop). In de SalesMachine onderzoeken we welke markt met welke producten of diensten overeenkomen en welke koopmotieven er zijn. Op deze basis ontwikkelen we het juiste aanbod om de juiste klanten bij jouw onderneming aan te sluiten.

Dit proces monitoren we, analyseren we en optimaliseren we. Dit leidt ertoe dat de investeringskosten dalen, het rendement op jouw klanten wordt verhoogd en je uiteindelijk een gecontroleerde groei kan realiseren!
Klantenfabriek

Boardroom

Een onderneming heeft een directie die een missie en een visie beschrijven om vervolgens de bedrijfsstrategie te ontwikkelen. Dit is uiteindelijk leidend voor alles wat er in een organisatie gebeurt. Meestal zijn deze onderdelen latent aanwezig binnen de onderneming, maar nog onvoldoende benoemd. Het kan zijn dat een onderneming dit nog niet concreet heeft bedacht, of dat je een nieuwe richting op wilt. In onze boardroom gaan we samen met jou aan de slag om je missie en visie te ontdekken en een strategie te ontwikkelen.

ImagoMachine

Binnen ImagoMachine ontwikkelen we een merk en bijbehorende communicatiestrategie. Op basis van jouw missie en visie en ontwikkelen we communicatie via de gewenste kanalen. Op deze manier creëren we communicatie die aansluit bij jou en jouw doelgroep. Zo weten we zeker dat prospects interesse ontwikkelen in jouw bedrijf en diensten. We ontdekken hoe jouw doelgroep er uit ziet en hoe we deze op de juiste manier aanspreken.

LEES MEER
Imagomachine - Klantenfabriek.nl
Leadsmachine - Klantenfabriek.nl

LeadMachine

De LeadMachine wordt ingezet om de effectiviteit van communicatie te meten en het marketingproces zo efficiënt mogelijk te maken door gericht gebruik te maken van marketing automation. Om van een prospect een lead te maken bieden we deze op het juiste moment de juiste informatie. We ondersteunen dat proces met geautomatiseerde triggers. Daarnaast is het belangrijk om de effectiviteit te meten om erachter te komen wanneer mensen gevoelig zijn voor bepaalde informatie.
LEES MEER

SalesMachine

In de SalesMachine onderzoeken we wat de beste product marktcombinaties zijn. We gaan actief met de markt in gesprek om te onderzoeken welke koopmotieven er zijn en hoe je het beste over je product of dienst kan communiceren. Door te weten welke klanten welke koopmotieven hebben communiceer je veel gerichter, waardoor je effectiever met je tijd omgaat en de verwachtingen van potentiële klanten invult.

LEES MEER
Salesmachine - Klantenfabriek.nl

Ondersteunende activiteiten

We bedenken niet alleen content en kanalen; we bouwen ze ook. Daarvoor hebben we specialisten in huis:
In ons contactcenter doen we telefonisch en online onderzoek naar de behoefte doelgroepen, markten en klanten. Daarnaast maken we afspraken. Met meer dan 20 jaar ervaring leveren onze collega’s een waardevolle kwalitatieve ondersteuning van jouw commerciële proces.
Web en content zijn belangrijk wanneer je je commerciële proces gaat verbeteren. We bouwen websites en landingspagina’s en ontwikkelen content voor deze kanalen. We helpen bedrijven met het schrijven van blogs, het maken van video’s en het ontwikkelen van campagnes rondom grote gebeurtenissen.
Drukwerk is een onderschat kanaal, maar de attentiewaarde van een persoonlijke brief is vele malen hoger dan van een droge e-mail.
Evenementen zorgen voor een optimale klantbeleving. Je kan alles wat je doet en wat het oplevert opschrijven of zelfs op video zetten, maar uiteindelijk is het erg krachtig als een potentiële klant je product of dienst ervaart en de mensen achter het bedrijf leert kennen. Onze eventmanagers koppelen creativiteit aan een vlekkeloze organisatie van jouw event.
Bedrijfskundig advies wanneer je commercie goed loopt en je gaat groeien kan je tegen verschillende bedrijfskundige zaken oplopen. Zo kunnen processen stroef gaan lopen of je moet personeel aannemen om de groei te faciliteren. Onze bedrijfskundige consultants helpen bedrijven tijdens het groeien.

Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor onze maandelijkse Nieuwsupdate!

info@klantenfabriek.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram