ALGEMEEN

Over Klantenfabriek

Klantenfabriek optimaliseert de commerciële processen van jouw onderneming. Marketing en verkoop zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij helpen bedrijven met het in kaart brengen van deze processen om vervolgens het rendement te verhogen. Dit betekend minder marketing- en verkoopkosten of een hogere omzet met dezelfde kosten. Het uiteindelijke doel is om het proces zo in te richten dat je precies weet wat je moet doen om structureel renderende klanten binnen te halen.

Waarom Klantenfabriek

Wij onderscheiden ons door samen met onze opdrachtgevers te werken aan het optimaliseren van alle aspecten van hun commerciële proces. Doordat we zowel strategisch als operationeel vaardig zijn en inhouse mensen hebben met verstand van bedrijfskunde, communicatie, marketing of sales zijn we in staat snel in te spelen op de behoefte van onze klant.

Klantenfabriek
De klantenfabriek Methode
WERKWIJZE

De Klantenfabriek Methode

Het commerciële proces van een onderneming is te vergelijken met een fabrieksmatig proces. In de fabriek staan drie belangrijke machines voor elk belangrijk aspect in het proces. Het proces begint boven in de fabriek, waar de directie een bedrijfsstrategie ontwikkeld en de missie & visie ontwikkeld.

De eerste machine is de ImagoMachine (communicatie). Binnen de ImagoMachine pakken we de strategie, missie & visie en vertalen deze naar communicatie. De ImagoMachine gaat over branding; wat gaan we communiceren via welk kanaal en waarom. Door op de juiste manier te communiceren creëren we een sterk merk en trekken we de juiste prospects aan.

Wanneer we gaan communiceren creëren we een wolk van prospects. Deze belanden in de LeadMachine (marketing). In de LeadMachine gebeuren twee zaken: Als eerste meten we wat het effect van de communicatie is. Als tweede gebruiken we marketing automation om de prospects de juiste content op het juiste moment te bieden zodat we deze meenemen in het aankoopproces. Uit de LeadMachine komen leads.

Die leads warmen we vervolgens op in de SalesMachine (verkoop). In de SalesMachine onderzoeken we welke markt met welke producten of diensten overeenkomen en welke koopmotieven er zijn. Op deze basis van deze informatie ontwikkelen we het juiste aanbod om de juiste klanten bij jouw onderneming aan te sluiten.

Dit proces monitoren we, analyseren we en optimaliseren we. Dit leidt ertoe dat de investeringskosten dalen, het rendement op jouw klanten wordt verhoogd en je uiteindelijk een gecontroleerde groei kan realiseren!

Jasper Camman

Kop koffie of thee?

Ben je bezig of wil je beginnen met het in kaart brengen van je commerciële proces? Daar help ik graag bij. Laat je mailadres achter en ik neem contact met je op om hier eens over te sparren.

MACHINES

Onze machines verlagen
de kostprijs per klant

Boardroom

Elke onderneming heeft een directie die de missie en een visie vaststeld om vervolgens de bedrijfsstrategie te ontwikkelen. Dit is uiteindelijk leidend voor alles wat er in een organisatie gebeurt. Meestal zijn deze onderdelen wel aanwezig binnen de onderneming, maar nog onvoldoende benoemd. Het kan zijn dat een onderneming dit nog niet concreet heeft bedacht, of dat je een nieuwe richting op wilt. In onze boardroom gaan we samen met jou aan de slag om je missie en visie te ontdekken en een strategie te ontwikkelen.

De ImagoMachine

Analyseer de doelgroep

Communiceer op de juiste manier

Optimaliseer jouw imago

ImagoMachine

Binnen ImagoMachine ontwikkelen we een merk en bijbehorende communicatiestrategie. Op basis van jouw missie en visie maken we een communicatieplan waarin we benoemen welke content we via welke kanalen gaan verspreiden. Op deze manier creëren we communicatie die aansluit bij jou en jouw doelgroep. Zo weten we zeker dat de mensen die we bereiken potentieel interesse hebben in jouw bedrijf en diensten. We ontdekken hoe jouw doelgroep er uit ziet en hoe we deze op de juiste manier aanspreken.

LeadMachine

De LeadMachine wordt ingezet om de effectiviteit van communicatie te meten en het marketingproces zo efficiënt mogelijk te maken door gericht gebruik te maken van marketing automation. Om van een prospect een lead te maken bieden we deze op het juiste moment de juiste informatie. We ondersteunen dat proces met geautomatiseerde triggers. Daarnaast is het belangrijk om de effectiviteit te meten om erachter te komen wanneer mensen gevoelig zijn voor bepaalde informatie.

De LeadMachine

Inzicht in jouw doelgroep

Marketing Automation

Kwalitatief sterkere Leads

De SalesMachine

Benader jouw Hot Leads persoonlijk

Test jouw waardepropositie aan tafel

Inzicht in jouw marktpositie

SalesMachine

In de SalesMachine onderzoeken we wat de beste product marktcombinaties zijn. We gaan actief met de markt in gesprek om te onderzoeken welke koopmotieven er zijn en hoe je het beste over je product of dienst kan communiceren. Door te weten welke klanten welke koopmotieven hebben communiceer je veel gerichter, waardoor je effectiever met je tijd omgaat en de verwachtingen van potentiële klanten invult.

Ondersteunende activiteiten

We bedenken niet alleen content; we maken het ook. Daarvoor hebben we specialisten in huis:

Contactcenter in ons contactcenter doen we telefonisch en online onderzoek naar de behoefte van doelgroepen, markten en klanten. Daarnaast maken we afspraken. Met meer dan 20 jaar ervaring leveren onze collega’s waardevolle en kwalitatieve ondersteuning van jouw commerciële proces.

Web en content zijn belangrijk wanneer je jouw commerciële proces gaat verbeteren. We bouwen landingspagina’s en helpen bedrijven met het schrijven van blogs, het maken van video’s, het ontwikkelen van campagnes en alle andere soorten content.

Drukwerk het effect van drukwerk word onderschat, maar de attentiewaarde van een persoonlijke brief is vele malen hoger dan van een droge e-mail. We drukken alles van brochures tot banners.

Evenementen zorgen voor een optimale klantbeleving. Je kan alles wat je doet en wat het oplevert opschrijven of zelfs op video zetten, maar uiteindelijk is het erg krachtig als een potentiële klant je product of dienst ervaart en de mensen achter het bedrijf leert kennen. Onze eventmanagers koppelen creativiteit aan een vlekkeloze organisatie van jouw event.

Bedrijfskundig advies wanneer je commercie goed loopt en je gaat groeien kan je tegen verschillende bedrijfskundige zaken oplopen. Zo kunnen processen stroef gaan lopen of je moet personeel aannemen om de groei te faciliteren. Onze bedrijfskundige consultants helpen bedrijven tijdens het groeien.

CALCULATOR