Een goed begin van 2021

Met alles wat er het afgelopen jaar is veranderd zijn een aantal dingen , gelukkig, van vaste waarde. Zo valt kerst altijd op 25 en 26 december en begint het nieuwe (boek)jaar op 1 januari. Ouder en wijzer, na een tumultueus jaar starten we 2021 met veel energie en ambitie en vooral met alle inzet om bij te dragen aan het succes van onze opdrachtgevers.
Auteur: Erik Camman
Categorie: Nieuws

Een goed begin van 2021

Met alles wat er het afgelopen jaar is veranderd zijn een aantal dingen , gelukkig, van vaste waarde. Zo valt kerst altijd op 25 en 26 december en begint het nieuwe (boek)jaar op 1 januari. Ouder en wijzer, na een tumultueus jaar starten we 2021 met veel energie en ambitie en vooral met alle inzet om bij te dragen aan het succes van onze opdrachtgevers.
Auteur: Erik Camman
Categorie: Nieuws

Nu we het vierde jaar van Klantenfabriek ingaan is het tijd om de volgende stappen te zetten. Waar we ‘dankzij’ Corona ons plan voor 2020 behoorlijk hebben moeten aanpassen en een half jaar lang  zo ongeveer per week moesten bijsturen is ons plan voor 2021 een stuk flexibeler dan ooit.

Strategische consultancy

We hebben geleerd dat we evenveel worden gewaardeerd voor ons advies als voor onze uitvoering. De vraag naar strategische ondersteuning wordt steeds vaker aan ons gesteld. Dat heeft gevolgen voor onze interne organisatie en het leidt er toe dat onze senior consultants meer op de voorgrond komen. Het heeft ook tot gevolg dat we vanuit ons netwerk meer senior consultants aansluiten, die diepgaande kennis hebben van de vraagstukken van onze opdrachtgevers.

The Human Factor

Daarnaast werken we steeds meer voor organisaties die zich bezig houden met de ontwikkeling van mensen. Testontwikkelaars, assesmentbureau’s, trainingbureau’s en specialisten in detachering en Werving & Selectie maken veel gebruik van de diensten van Klantenfabriek. We hebben, speciaal voor dit type organisaties, onze diensten verder aangepast op hun behoeftes.

Een nieuw broeinest

We hebben dit jaar vooral gebruikt om, met onze opdrachtgevers, onze processen te herijken en onze dienstverlening nog meer op maat te maken. Daarmee staat Klantenfabriek gesteld voor het vierde jaar van haar bestaan, waarbij we ook in dit jaar weer groei gaan doormaken. In dat plan ontstaat vanzelf de behoefte om nieuwe collega’s aan te sluiten. Het is voor ons aanleiding om ons kantoor komend jaar te verplaatsen naar Den Haag en daar meer interactie met de stad te zoeken. Zo maken we beter gebruik maken van onze relatie met De Haage Hogeschool, op een plaats waar jonge en ervaren mensen graag willen werken.

Dichtbij en op afstand

Op de achtergrond van alles wat we in 2020 hebben gedaan ruist de Covid19-crisis. We zijn meer thuis gaan werken, hebben van onze academy een online academy gemaakt en communiceren met Zoom, Meet en Teams. Het scheelt veel kilometers autorijden, maakt meetings efficiënter en leert ons vooral te waarderen hoe fijn het is om mensen ‘in het echt’ te ontmoeten.

Resumerend

Alles bij elkaar opgeteld en afgetrokken leven we in een tijdperk waarin veel verandert en we, bijna dagelijks, moeten schakelen. Ik leef in de overtuiging dat elke verandering aanleiding is tot een verbetering, mits je er zelf werk van maakt. Ik ben erg blij met de wendbaarheid van de collega’s en partners van Klantenfabriek, die snel en adaptief inspelen op nieuwe situaties. Wij wensen iedereen een fantastisch 2021.

Tot snel ziens, spreeks, zooms,

Het team van Klantenfabriek

Was dit voldoende informatie?

We deden ons best. We hopen dat je hebt gevonden wat je zocht. Als dat niet zo is beantwoorden we jouw vraag persoonlijk. Stel hem via ons contactformulier of whatsapp, dan krijg je per kerende post antwoord.

Meer blogs

Vijf vragen aan Roland van Dijke

Vijf vragen aan Roland van Dijke

Tijdens corona was het begeleiden van stagiairs best een uitdaging. Gelukkig startte Roland van Dijke aan het einde van de maatregelen. Hierdoor hebben we dus veel met elkaar kunnen werken en heeft hij zijn stage met een dikke voldoende afgesloten. Dat smaakt naar meer, dus heeft Roland besloten om het laatste jaar van zijn studie ‘duaal’ te maken, door bij ons te blijven werken. We zijn blij met zijn frisse blik. Tijd voor vijf vragen aan onze bokser uit het Groene Hart.

Klantenfabriek 3.0

Klantenfabriek 3.0

Zoals elk jaar in januari delen we onze plannen voor het nieuwe jaar. Waar december bij ons de maand van reflectie en plannen maken is, is januari de maand van uitvoering. We barsten weer van de nieuwe plannen. Die delen we graag met je.

HQ & Academy

CAB FAB
Saturnusstraat 60/71
2516 AH Den Haag
Tel: (070) 222 38 80
support@klantenfabriek.nl

Zakelijk

Klantenfabriek B.V.
KvK: 66789060
BTW: 856698076B01
Onderdeel van:
High Attention Group B.V.

Loading...
Bel direct