De vraag is niet of je meedoet, maar wanneer.

Het is 1 januari. De dag dat ik weer een keer mag bespiegelen hoe het met ons gaat, zonder me druk te maken over doelgroepen, optimalisatie en doelstellingen.
Auteur: Erik Camman
Categorie: Nieuws

De vraag is niet of je meedoet, maar wanneer.

Het is 1 januari. De dag dat ik weer een keer mag bespiegelen hoe het met ons gaat, zonder me druk te maken over doelgroepen, optimalisatie en doelstellingen.
Auteur: Erik Camman
Categorie: Nieuws

In 2023 worden we weer een beetje meer circulair.

2022 was in veel opzichten een opmerkelijk jaar. Dat we Covid onder de knie zouden krijgen wisten we wel. Dat drie maanden in het nieuwe jaar er een oorlog bij onze buren zou uitbreken nog niet. En dat ook dat consequenties voor onze samenleving heeft.

We veranderen. Dat is goed

Zelfs als je de waan van de dag achter je laat en probeert wat verder te kijken, zie je dat we veranderen. Ik merk ook dat ik verander. Ik eet minder vlees, leef een stuk bewuster en heb meer aandacht voor de dingen die ik aanschaf. Ik koop bij voorkeur bij mijn lokale ondernemers. En (voor mij best een ‘dingetje’) : Ik reis tegenwoordig vaker per trein en laat de auto staan.

Het krijgt momentum

Ik leer ook steeds meer mensen kennen die hetzelfde doen. De tijd dat energieneutraal, circulaire economie, uitputting van de natuurlijke bronnen een zaak was van geitenwollen sokken-dragende lefties was is voorbij. Ik zie ondernemers die hun businessmodel aanpassen aan de veranderende tijd en nieuwe verdienmodellen vinden. We zien corporates die hun beleid aanpassen en welzijn boven rendement zetten. En verrassenderwijs meer rendement maken door die keuze.

De economie wordt circulair

We zien een circulaire economie ontstaan, die in 2022, alleen al in de USA,  meer dan 10 miljard dollar groot werd. Want ook het bewustzijn dat er al meer grondstoffen zijn gedolven dan dat er nog in de grond zitten, groeit. En dat het makkelijker is om edelmetalen uit een oude computer te halen dan uit een mijn. Een economie waarin we minder zaken doen met regimes die een ander waardenset hebben dan wij.

Meer kwaliteit dan kwantiteit

Het is die veranderende wereld waar wij in staan, en waar we ook, als collega’s bij Klantenfabriek, mee moeten omgaan. Want die veranderende wereld vraagt ook een andere aanpak van communicatie, marketing en sales. Een wereld waarin ‘meer’ niet is dat je steeds meer product consumeert, maar waar ‘meer’ de vraag is om meer kwaliteit en minder volume. Een wereld waar de kiloknaller eindig is en scharrelvlees de norm wordt. Een wereld waar de wegwerpmaatschappij plaats maakt voor langdurig (her)gebruik van materialen.

Kleine stapjes werken ook

Eerder dit jaar schreef ik mee aan een preek. (Het zal je verbazen waar ik, als oprecht agnost, af en toe in verzeild raak) De kern van die preek was de gedachte dat als iedereen iets kleins bijdraagt, we als samenleving tot grote dingen in staat zijn. Ik moest er even over nadenken, want we hebben grote problemen. Toch zit er iets in. Uiteraard moeten overheden de grote problemen oplossen, maar dat dat hoeft mij er niet van te weerhouden om ook iets te doen.

Niet met Amazon, wel met jou

We hebben er, met elkaar, eens goed over nagedacht. Want we kunnen prima Klantenfabriek zijn in een veranderende wereld. Zaken doen met bedrijven die daar onderdeel van zijn. En geen zaken doen met bedrijven die onze waarden niet delen. Dat laatste is niet echt ingewikkeld: Jeff Bezos zal ons niet bellen om een beter rendement op communicatie, marketing en sales te realiseren. Hopelijk jij wel. Want als wij ergens goed in zijn is het in het leveren van producten en diensten aan bedrijven die hun markt zien veranderen en die verandering omarmen.

Ik wens je een goed 2023 en hoop je snel te ontmoeten.

 

Ben jij niet Jeff Bezos?

Was dit voldoende informatie?

We deden ons best. We hopen dat je hebt gevonden wat je zocht. Als dat niet zo is beantwoorden we jouw vraag persoonlijk. Stel hem via ons contactformulier of whatsapp, dan krijg je per kerende post antwoord.

Meer blogs

De waarde van AI voor bedrijfscommunicatie

De waarde van AI voor bedrijfscommunicatie

Is het de heilige graal voor jouw bedrijfscommunicatie? Of slaat het alles plat tot onherkenbare saaie proposities? In dit blog delen we een artikel van Gys-Walt van Egdom en hebben we Chat GPT een reactie laten schrijven.

Hoe maak ik betere verkopers

Hoe maak ik betere verkopers

In een vorig artikel beschreven we het probleem dat ondernemers vaak beter verkopen dan hun personeelsleden, In dit blog geven we een aantal oplossingen.

Jouw omzet stijgt (en jouw verkoopkosten stijgen sneller…)

Jouw omzet stijgt (en jouw verkoopkosten stijgen sneller…)

Een bekend probleem. Je neemt een verkoper aan. Dan blijkt dat deze meer kost en moeilijker klanten werft dan je zelf doet. En ook de kosten voor marketing stijgen. in dit blog 5 oorzaken van die kostenstijging op een rij. (in een volgend blog hoe je dat oplost)

HQ & Academy

CAB FAB
Saturnusstraat 60/71
2516 AH Den Haag
Tel: (070) 222 38 80
support@klantenfabriek.nl

Zakelijk

Klantenfabriek B.V.
KvK: 66789060
BTW: 856698076B01
Onderdeel van:
High Attention Group B.V.

Loading...
Bel direct